FORUM

FORUM
Island Anarchy

21/12/08

Χρόνια Πολλά

14 σχόλια:

Stelios είπε...

Τι έγινε...; αντιγράφουμε ότι παίζει στην Αθήνα.. Αντί τηλεόραση στην φάτνη, όπως στην Αθήνα, βάλατε κάμερα.. Χεχε.. Μες την πρωτοτυπία.. Δεν είστε αναρχικοί.. Δεν έχετε ιδέα, από αναρχία.. Το βλέπω στο πόσο άκυρα είναι τα "μανιφέστο" :-p στις αφίσες σας!!
Κάπου γράφετε: "Μπουρλότο και φωτιά" αντίστοιχο του "φωτιά και τσεκούρι..." των εθνικιστών"...
Διαισθάνομαι ότι είστε απλά κάποια ενθουσιασμένα πλουσιόπαιδα.. που τους εξιτάρουν οι εικόνες που βλέπετε στην TV... Και βγαίνουν για πορεία, αφού παρκάρουν το BMW.
Λοιπόν όταν μεγαλώσετε.. ψάξτε ρε "ψαγμένοι" για τον όρο "διεθνιστικό κεφάλαιο" και "παγκοσμιοποίηση" και δέστε ξεκάθαρα ποίους πραγματικά εξυπηρετείτε.. ότι τα πρωτοπαλίκαρα του διεθνιστικού κεφαλαίου και της επιβολής είναι οι αναρχοχαρούμενοι..
Η αυτο οργάνωση σας, ετεροκαταστροφή μας και η δικαιοσύνη σας, φασισμός για μας..
Λευτεριά στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΡΩΣΣΟΠΟΝΤΙΟΙ, ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟΙ θα ζήσουμε ειρηνικά μαζί, γνωρίζοντας ποιοί είμαστε.. όχι αναρχοισοπεδωμένοι αλλά και ούτε σε μία κυπριακή κοινωνία των Goody’s και των Starbucks.
Δεν είστε αντιρατσιστές, δεν έχετε ιδέα από αντιρατσισμός..
Φιλικά πάντα, Στέλιος.

Ανώνυμος είπε...

ρε στελιο,
μα σαν να εισαι μανικωμενος τζαι εππεσες σε λαθος στυλλον;
αλλον η διαφωνια τζαι αλλον η κοντρα χωρις αιτια..
τα παιθκια επιασαν μιαν ιδεα τζαι αλλαξαν κατι ..οπως ενδεχομενως εκαμαν τζαι οι αθηναιοι.
εγω δαμαι την ειδα..τζαι αρεσεν μου..
αλλα να κτιζεις μιαν επιθεση στην "διαισθηση" εν βοηθα.
ισοπεδωση εν τουτα που λαλεις..τουτο το ανακατωμα ουλλων με ουλλα..

συντροφικα, ενας περαστικος

Ανώνυμος είπε...

Ela kana gyron na ta poumen, poutin vivlio8iki, pou in katali4i.. Eni3erw oute enan pou mas pou eshi bmw pantos oute eshi sxesin...
Anti na krineis, kame jie sy kati aspoumen. En wraia na krineis pisw pou mian o8oni, kamni se jie fenese jie "o spoudeos" aman eshis kati na peis. Na xwnese jie na lalis oti oi alloi en antigrafeis me ta bmw tous xwris na ertis ena gyrw na deis tin fasi nomizw en adikia. Symfono oti xriazete perissoteri fantasia. Alla i fantasia erkete pou ton kosmo. Aman o kosmos apla apokalei se antigrafea klp xwris o idios na kamni otidipote en proxora i fasi. Egw ekama tin "xristougenniatiki karta" jie i idea irten pou diaforous se mia syzitisi pou eixame. Itan au8ormiti idea jie oi antigrafi. Alla o Stelios 3eri ta panta jie emeis en exoumen idea. Ok.

Ανώνυμος είπε...

en wrea i kartuda sior!
eshi xazin...
enna itan wrea an tin estellete se politika prwsopa dikis sas epilogis!

maria t.

Stelios είπε...

Χαιρετώ πάλι.. Χρόνια πολλά σε όσους τους ενδιαφέρει η ευχή..
Αναφορικά με μένα.. Είμαι φοιτητής Φυσικού Αθηνών, πιάνω τα 22 μου χρόνια τώρα.. κάτοικος Λευκωσίας (Λατσιά)..
Και φίλτατε blabla η εικόνα του pcάκια με το φραπέ στο χέρι που γράφει τις βρισιές του.. έτσι επειδή.. είναι "μανικωμενος".. εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα μη λήψης ευθυνών για τα λεγόμενα του.. που τη δίνει η θέση πίσω από την οθόνη.. δεν θα έλεγα ότι με αντιπροσωπεύει απόλυτα..
Βλέπεις.. ο πολιτικός μου ακτιβισμός.. εντάσσεται στα αντιπαγκοσμιοποιητικά πλαίσια, στον αντιδιεθνισμό, στον αντικαπιταλισμό, ενάντια στον πόλεμο αλλά και την νοητική υποδούλωση και... στην ελευθερία κάθε έθνους..
Έχω συμμετοχή σε αντιπολεμικά και οικολογικά συλλαλητήρια, εργατικές κινητοποιήσεις καθώς και διαδηλώσεις για τα διακαιώματα των Βορειοηπηρωτών (φαντάζομαι δεν έχεις ιδέα τι είναι η Β. Ήπειρος, όπως οι πλείστοι Κύπριοι) και το σκοπιανό πρόβλημα.. (το οποίο το έχεις γραμμένο κανονικά..). Δεν έχω ταμπέλες, ούτε ιδεολογία, έχω μόνο στόχο.. και συνείδηση. Συνεργάζομαι με διάφορα παιδιά στην Αθήνα και με χώρους επίσης, όπως η Νοητική Αντίσταση. Ελπίζω να έχω κάνει αντιληπτό ότι κάπου το προσπαθώ το "kame jie sy kati aspoumen".
Έχω ανάγκη αρχικά να σας αφιερώσω ένα απόσπασμα από μία πραγματική εξέγερση: Γένοβα 2001..
http://www.youtube.com/watch?v=L5uJZjwqMbM
Μια προσπάθεια ελεύθερων πολιτών που πάντα θα με συγκινεί..
Πρόκειται για πραγματική εξέγερση.. όχι αυτό το όργιο που μετέτρεψαν οι "δικοί" σας την Αθήνα και διαστρέβλωσαν τον δική μας φωνή, την αγανάκτηση του κόσμου..
http://agrammata.wordpress.com/
Σβήστε το "ελληνική εξέγερση", γράψτε αθηναϊκό όργιο..
Τότε στην Γένοβα τα πρόσωπα των ανθρώπων.. έλαμπαν.. δεν κρύβονταν.. Όπως εσείς και οι "δικοί" σας:
http://agrammata.wordpress.com/2008/12/10/%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b1%ce%b6-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b7/
πίσω από κασκόλ και παλαιστινιακά μαντίλια.. (όντας αναίσχυντοι και ασεβείς στον παλαιστινιακό αγώνα).
Τότε τα πρόσωπα έλαμπαν ακόμα και χτυπημένοι.. έλαμπαν.. καθώς απαιτούσαν.. καμία παγκοσμιοποίηση.. (μην αναφερθείτε στο ότι κάποιοι ήταν καλυμμένοι, ούτε στο ότι συμμετείχαν και αναρχικοί, θα είστε εκτός νοήματος - Τότε έλαβαν μέρος από ιταλοί νεοναζί, οικολόγοι, κουμουνιστές, εργάτες, εκπαιδευτικοί μέχρι και αντιεξουσιαστές από Ελλάδα). Δε νομίζω ούτε οι μισοί να έχετε υπόψη τα γεγονότα στη Γένοβα.. Ειδικά.. εκείνοι.. χαχα.. της Θύρας 9..
http://adakiprus.blogspot.com/2008/12/blog-post_10.html
Χεχε :-))) Ηλίθιοι Κυπραίοι... δε θα μάθετε ποτέ ότι η πολιτικοκοινωνική δράση και απόψεις δεν είναι γηπεδικά συνθήματα.. Χειροκροτείτε τη θύρα 9 ρε..;;!! υπάρχει κάτι πιο προσηλυτιστικό από το ποδόσφαιρό ρε χαμένοι..;;!! Μία ερώτηση ρε αδερφέ, στη συγκεκριμένη φωτογραφία παίρνατε πόζα.. κάτι δε μου πάει πάλι καλά ρε...;; :-p
"Που εν τω πανώ της Ομονοιάκκας ρε;;!!"
Αυτό ουσιαστικά μου δίνει το δικαίωμα να σας «κρίνω» εξ αποστάσεως.. Ότι, γαμώ το, ξέρω αρκετά καλά τις κυπριακές νοοτροπίες, την αγελαία νοοτροπία των πλείστων.. τον προβατισμό σε καλές και σε κακές απόψεις.. και φυσικά τον ηλίθιο γηπεδισμό που προωθείται από τα δήθεν κόμματα της Κύπρου.. Γενικά το δήθεν παίζει πολύ στην Κύπρο... Δήθεν καπιτάλας.. δήθεν.. εθνικιστής.. δήθεν αριστερός.. δήθεν αναρχικός.. και όλα αυτά.. μέσα στο γήπεδο και στο δρόμο για να μας βλέπουν οι υπόλοιποι.. Θεαθήναι, πουθενά ΕΙΝΑΙ.. Πίστεψε με, νιώθω καλά με τον εαυτό μου που δεν είμαι φίλαθλος και που δεν έχω πατήσει ποτέ το πόδι μου σε γήπεδο..
Στον περαστικό σύντροφο: "αλλα να κτιζεις μιαν επιθεση στην "διαισθηση" εν βοηθα.
ισοπεδωση εν τουτα που λαλεις". Πρόκειται για μία εντελώς αυθαίρετη τοποθέτηση που ουσιαστικά ούτε καν ανταπαντά στα γραφόμενα μου.. Και πρόσεξε τον τονισμό σου σε παρακαλώ. Μέμφομαι τους δήθεν, τους ψευτοενθουσιασμούς από κάτι "Ομονοιατούθκια", κάτι "Ψευτοαριστερούθκια" και κάτι επαναστάτες της δεκάρας και του show..
Κανένας σας δεν σχολίασε τίποτα για τα θέματα παγκοσμιοποίησης και διεθνισμού και κατευθυνόμενου αντιρατσισμού που αναφέρω.. Απλά αντιδράτε γιατί δε χειροκροτώ τους "αντικαπιτάλες" με την ταμπέλα του "αναρχικού".. Θέλω μία ειλικρινή απάντηση υπάρχει στο "χώρο" σας άτομο μεγαλύτερο των 20 ετών..;;
Και θέλω παρακαλώ μία απάντηση σε κάτι.. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ..;; (Θα μου πείτε: ρε φασιστοειδές θα μας υποδείξεις και πώς να γράφουμε τώρα..;;) Δεν είναι το θέμα τι θέλω εγώ.. απλά διαισθάνομαι, πάλι, ότι είναι και αυτό απόρροια των αριστερίστικων complex που σας έχουν εμφυτέψει κάτι ΑΚΕΛ και Μ.Μ.Ε. προφασιζόμενοι τον αντιρατσισμό.. Ξέρω λυπάστε που μιλάτε ελληνικά.. το θεωρείτε κατάρα... αλλά γαμώ το, προσέξτε λίγο την έκφραση, την ορθογραφία και τον τονισμό, γαμώ την γραμματική μου, γαμώ..
Και αδερφέ blabla: "Alla o Stelios 3eri ta panta jie emeis en exoumen idea".. Πριν με πεις ξερόλα κοίτα ποιος τοποθετείται με απίστευτα αλαζονικό τρόπο νομίζοντας ότι μόνο οι δικές του ιδέες είναι οι σωστές..
http://adathesis.blogspot.com/
"Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον για τους άνθρωπους που προσπαθούν να αλλάξουν αυτό το σύστημα εξουσίας με ένα άλλο"
Κανένας δε σας έμαθε ότι η αλήθεια βρίσκεται στο όλον, και στις απόψεις όλων.. Τυπικά, όπως ορίζει η ταμπέλα σας, αποσχίζεστε εμπιστευόμενοι μόνο την δική σας λογική και πάλι τυπικά απορρίπτετε κάθε άλλη μορφή αντίδρασης και ιδεών.. Και γαμώ το, ο τόνος είναι στην παραλήγουσα: τους ανθρώπους, όχι άνθρωπους.. Μάθετε πρώτα Ελληνικά και μετά ελάτε να μιλήσουμε για επαναπροσέγγιση και αντιρατσισμό..
Τέλος δεν έχω πρόβλημα να περάσω να τα πούμε, αλλά σε μία συζήτηση Κυπραίων φιλάθλων, συγνώμη "αναρχικών", που έχουν υπόψη ότι είδαν στην TV, για τα επεισόδια στην Ελλάδα ε.. δε νομίζω ότι θα έχει οποιοδήποτε νόημα.. Άλλωστε δύο εβδομάδες στη σχολή μου και στο δρόμο άλλο θέμα συζήτησης με τους συμφοιτητές μου δεν είχαμε.. Παρενθετικά το διαμέρισμα μου είναι κοντά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Με άσχετους.. δήθεν τι να πω..;; Αν μες την άλλη εβδομάδα διοργανώσετε κάποια ποιό ενδιαφέρουσα συζήτηση να έρθω βεβαίως να τα πούμε..
Σταματήστε να ταμπελώνεστε, ελάτε να συμπορευτούμε ενάντια στο διεθνισμό..
Φιλικά Στέλιος.. Η ειρωνεία μου είναι απλά εκφραστική, όχι κακοπροαίρετη.

Ανώνυμος είπε...

ακουεσε καλον παιδιν στελιο χαμενο σε εθνικιστικες ανοησιες..

αμα νομιζεις οτι η γενοβα ηταν καλη γιατι εισιεν τζαι νεοναζι..που σου νεφκω που παεις φιλτατε..
αμα ασχολεισαι με "βορειο ηπειρο" [δηλαδη ιντα πον ρε κουμπαρε..θελετε να την πιασετε για να την αστυνομευκει το ελληνικο κρατος; ασιοιλε αγωνας..τζαι θελετε τζαι εθνοκαθαρση των μη- δικων σας;..ξικολλα φιλε μου ξικολλα..καλλιτερα μαππα..100 φορες] τζαι "σκοπια" [πιιι..τζηκατω εισαι ακομα;..στον σαμαρα; δηλαδη εν τζοιμασαι την νυχτα για το ινταλως εν να ονομασουν οι σλαβομακεδονες τζαι οι αλβανοφωνοι το κρατος τους; πηαινε μαππα λαλω σου εν να σου καμει καλον] εσιεις βαθυτατο κολλημα..
"ελληναρας" με καποιες ανθρωπινες ευαισθησιες;
οξα θυμα του καραμπελια;..

εσιεις φοβερον χαζιν παντως με την γενοβα..για εναν τυπο με τοσην αχαπαρασυνη οπως εσου, εν εντυπωσιακο ινταλως φκαινεις τζαι καμνει τζαι κυρηγμα.. ρε κουμπαρε μα δουλευκεις μας; εμαθες τζαι εσου αναμισυ πραμα τζαι νομιζεις ταιρκαζουν με οτι σου εμαθαν στα εθνικα σχολεια;..ελεος πκιον..συναχτου..θελεις κουβεντα ενταξι..αλλα οϊ να το παιζεις τζαι "εσεις εν ηξερετε".."εγω ξερω"..εν τζαι του γελασματου δηλαδη..
κατσε την μαππα κατω τζαι παρετα να βριζεις την ωρα που κανονικα ζητας να σου εξηγησουν πραματα..
ποιοι ηταν στην γενοβα;..οι οπαδοι του μπερλουσκονι, της λεγκας τζαι των νεοφασιστων οξα κοσμος που ερκετουν που την αντικαπιταλιστικη αριστερα, με αξονα τα κοινωνικα κεντρα που ερκουνται που την αυτονομια του 77;

λ.χ. ξερεις ποιος ηταν ο νεκρος; οι αστυνομικοι με υπεραβαλλοντα ζηλο τοτε ειχαν σχεση αραγε με τον ιταλικο νεοφασισμο; ακουσες; εθκιεβασες; εψαξες το; οξα οτι αρπαξες ξωπετσα σεργιανας το δεξια-αριστερα;
ποθεν ερκεται το κινημα της γενοβα; το σηατλ λαλει σου τιποτε; οι ζαπατιστας;
ηταν διεθνιστικο κινημα σορρυ που σου του λαλω..τζαι ηταν εναντια στην παγκοσμιοποιηση του κεφαλαιου οϊ υπερ των εθνικισμων αλα βορεια ηπειρος/ελληνικο σκοπιανο κομπλεξ..
οσον για τον νεκρο μιαν τζαι εκολλησες με τους μιτσιους της κερκιδας, πε μας να δουμε -επηαινε μαππα;..ψαξε το να δεις...

προφανως εν εσου που πρεπει να μαθεις αγαπητε μου πραματα..πολλα πραματα...
οπως ας πουμε το οτι το να αντρεπεσαι για την γλωσσα που μιλας, εν βαθυ κομπλεξ..μεν καμωνεσαι λοιπον ευαισθησια για ελευθεριες..ιντα "λευτερια στη κυπρο" μπλα μπλα [εισαι τζαι του αριχειπισκοπου φανταζομαι] αμα αντρεπεσαι για τον ιδιον τον εαυτον σου; την γλωσσα που μιλας, που ενεν η σωστη συμφωνα με τα εθνικα εξ αθηνων βιβλια;..
κουβαλας μια εξουσια βαθκια μεσα σου που ακομα τζαι αμα θκιεβαζεις εναν διαλογο πετασσεται ο εσωτερικευμενος δασκαλος/καθηγητης του υπερεγω σου τζαι φωναζει "λαθος συνταξη", "λαθος γραμμματικη"..
εν καταλαβεις οτι σε εχουν κουρτισμενο να παπαγαλιζεις την φωνη της εξουσιας...
απλα να φωναζεις γιατι εν εν τοσο καλη η εξουσια οπως θα επρεπε για το "εθνος"..

τωρα γιατι σου εφκαινε τζαι λλιος αντιρατσισμος [αναμεσα σε κλισε/παπαγαλισματα για το κακο που εν να καμουν -αυτοοργανωση σας-ετεροκατστροφη μας- στην ελληνικη σας ψυχη, κατι ελαλες για εργατες ελληνες,τουρκους ρωσσοποντιους κλπ] στο πρωτο σου σχολιο εν λλιον παραδοξο αλλα ελπιδοφορο..κατι σκιρτα μεσα σου προφανως τζαι εν καλα να το ενθαρρυνεις...

οποτε γενικα..
ανοιξε τα μαθκια σου στελιο..αφου ψαχνεσαι...
ηταν αλλον πραμα η γενοβα..τζαι το τοτε κινημα..
τζαι εν εισιεν σχεση ουτε με τες εθνικσιτικες πελλαρες για την "βορεια ηπειρο/νοτια αλβανια" ουτε με τα "σκοπια/φυρομ", ουτε με το κομπλεξ εναντια στην κυπριακη γλωσσα/διαλεκτο [θκιαλεξε εκφραση]...μιλα οπως θελεις, οπως σου ερκεται..εν να σου καμει καλο..
το οτι ησουν αθηνα τζαι εν εκαταλαβες τιποτε ενεν παραξενο..κοφτει σε θωρεις η γραμματικη αντι τα πραγματικα πλασματα..
εν εκαταλαβες..
οποτε τζαι τζηνο το βαρυγδουπο για το διεθνες κεφαλαιο κλπ, αστο..
θκιεβασε πρωτα..ξικολλα που τον ελληνικο νεοφασισμο..τζαι εν να δεις/καταλαβεις οτι επερασεν η ιστορια που μπροστα σου τζαι εσου εφοηθηκες..εισιες κλειστα τα μαθκια σου..εθωρες την βορεια ηπειρο!!!

ο περαστικος..
υ.γ.1. "περαστικος" εννοω οτι εν ειμαι μελος της αδα..απλα περνω που το μπλογκ δαμαι γιατι βρισκω το ελπιδοφορο..οποτε εν ειμαι ακριβως μερος της συζητησης..απλα επειδη εσχολιασα την πρωτη σου παρεμβαση εθωρησα οτι ισως να ηταν καλο να συμπληρωσω υστερα που τις εθνικες σου αποκαλυψεις..
υ.γ. 2 οσον για την μαππα..αμπα τζαι εισαι κρυφοαποελιστας τζαι για τουτον σου φκαινει τοσον καγρι;
:)
τζαι εμενα η ειρωνεια εν εκφραστικη..αλλα εσιει σαφη στοχο..περκι μεινει κατι τζαι ξικολλησεις που τουτην την εθνικιστικη σαβουρα που σε κρατα αιχμαλωτο..
τζαι μερικα οργια εν καλα ξερεις...

Ανώνυμος είπε...

Της Κύπρου... οι αντεξουσιαστές (εφημερίδα Πολίτης)

Η κατάληψη και η δημιουργία του Κοινωνικού Κέντρου "Το Φανάρι του Διογένη"


"Φέτος τα Χριστούγεννα αναβάλλονται, πείτε χρόνια πολλά στον Αλέξη". Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα των παιδιών της κατάληψης - κοινωνικού κέντρου "Το φανάρι του Διογένη", που έκαναν έντονη την παρουσία τους τις τελευταίες βδομάδες στους δρόμους της Λευκωσίας, με τις πορείες αλληλεγγύης προς τους Έλληνες νέους. Η δράση τους, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στις πορείες, καθώς διενεργούν και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις με στόχο μια κοινωνία πιο ελεύθερη, μακριά από οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης και ρατσισμού. Ο "Π" συναντήθηκε με τα παιδιά της κατάληψης, τα οποία δεν θέλησαν να δώσουν ονόματα ή να φωτογραφηθούν και είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί τους.
Ερώτηση: Από πότε χρονολογείται η ύπαρξη αντιεξουσιαστικού χώρου στην Κύπρο;

Απάντηση: Χρονολογείται στα μέσα της δεκαετίας του '80, με την ύπαρξη αναρχικών ομάδων σε Λεμεσό και Λάρνακα. Στη Λεμεσό, μάλιστα, κυκλοφορούσε ένα ετήσιο περιοδικό, "Το Τρένο", που διέκοψε την κυκλοφορία γύρω στο 1996. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε ο "Πυρήνας", γνωστός από τη συμμετοχή του σε όλες τις πορείες στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο στη Λευκωσία δημιουργήθηκε το 2003, με τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων και ονομαζόταν "Καρτάζ". Κύριος σκοπός του ήταν να φέρει κοντά Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, εντός του συμβολικού χώρου της Παλιάς Λευκωσίας. Μάζευε άτομα διαφόρων τάσεων της Αριστεράς, χωρίς να θέλει να εκφέρει πολιτικό λόγο. Λόγω κάποιων διαφωνιών, το "Καρτάζ" έκλεισε το 2006.
Κάπου εκεί δημιουργήσαμε την Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών (ΑΔΑ), που συμμετείχε στις διαδηλώσεις υπέρ της διάνοιξης της Οδού Λήδρας και έκανε διάφορες κινητοποιήσεις, με στόχο την αποχή από τις Προεδρικές του 2008, μια πρωτοφανής κίνηση για τα κυπριακά δεδομένα. "Το φανάρι του Διογένη" λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες από άτομα της ΑΔΑ.

Ερώτηση: Ποιοι οι στόχοι του "Φαναριού"; Βρίσκετε ανταπόκριση;

Απάντηση: Έχουμε στόχο μια κοινωνία πιο ελεύθερη και δικαιότερη, μακριά από οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης και ρατσισμού. Πιστεύουμε ότι μετά τα γεγονότα στην Ελλάδα, υπάρχει μια πρωτοφανής συσπείρωση στον αντιεξουσιαστικό χώρο και για πρώτη φορά είχαμε τόσο μαζικές πορείες στην Κύπρο. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις πορείες αυτές συμμετείχαν άνθρωποι από διάφορες οργανώσεις, όπως η ΓΙΟΥΡΕ (Νεολαία κατά του Εθνικισμού), η "Ανατροπή" και η "Εργατική Δημοκρατία". Δυστυχώς, έπρεπε να χαθεί η ζωή ενός παιδιού για να συμβεί αυτό, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό ήταν μόνο η αφορμή. Προτεραιότητά μας τώρα είναι η διατήρηση αυτής της συσπείρωσης και η ενδυνάμωση του κινήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιούμε κάθε Παρασκευή διάφορες προβολές και κάθε Σάββατο κοινωνικές εκδηλώσεις και συναυλίες, για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο "Φανάρι". Επίσης, διεξάγονται καθημερινά μαθήματα τέχνης. Καλούμε τον κόσμο να δει την κατάληψη ως ένα λαϊκό στέκι, όπου μπορεί ο καθένας να πιεί τον καφέ του και να συζητήσει ό,τι τον απασχολεί. "Το φανάρι του Διογένη" είναι αυτοδιαχειριζόμενο και λειτουργεί μέσω εισφορών, χωρίς οποιοδήποτε κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη και η διαφαινόμενη εξέγερση στην Ελλάδα, μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω την Κύπρο;

Απάντηση: Ελπίζουμε. Σίγουρα φαίνεται να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για τη δράση μας τώρα, αφού ακόμα και μη πολιτικοποιημένα άτομα έχουν προσεγγίσει το κοινωνικό κέντρο και θέλουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις πορείες αλληλεγγύης: 08+09/12 στη Λευκωσία, όπου έγιναν και δυο συλλήψεις, 10/12 στη Λεμεσό και 18/12 ξανά στη Λευκωσία, όπου συνελήφθη ξανά ένα από τα δυο άτομα, χωρίς κανένα λόγο και του προσήχθησαν ψευδείς κατηγορίες. Οι αστυνομικοί είπαν ότι τον αναγνώρισαν από τα καφέ παπούτσια. Κάτι σαν τα πράσινα All Star στη Θεσσαλονίκη.

Ερώτηση: Υπάρχει επικοινωνία με τους εξεγερμένους στην Ελλάδα;

Απάντηση: Εννοείται πως υπάρχει. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διαβεβαιώσουμε τους συντρόφους ότι είμαστε δίπλα τους και υποστηρίζουμε τον αγώνα τους. Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους συλληφθέντες εξεγερμένους και να ζητήσουμε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Επίσης, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο επικοινωνίας με αντιεξουσιαστές από τη Μέση Ανατολή και ειδικότερα την Παλαιστίνη, το Λίβανο, το Ισραήλ και την Τουρκία.

Ερώτηση: Δίαυλος με τα κατεχόμενα υπάρχει; Έχετε κάποια άποψη για το Κυπριακό;

Απάντηση: Έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές με Τ/Κ συντρόφους, αλλά δυστυχώς το πεδίο δράσης τους είναι περιορισμένο, λόγω του στρατού. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εκδιωχθεί από το καθεστώς, ακόμα και για διανομή φυλλαδίων.
Στο Κυπριακό, όλοι συμφωνούμε πως η λύση πρέπει να είναι στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και στο ότι κανένα ξενόφερτο σχέδιο δεν μπορεί να επανενώσει την πατρίδα μας. Η λύση πρέπει να βρεθεί από τη βάση.

Ερώτηση: Πώς αντιμετωπίζεται η κατάληψη από τους περίοικους;

Απάντηση: Οι σχέσεις μας με τους γείτονες είναι άριστες. Δεν μας έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, όπως ούτε κι εμείς. Εξάλλου, είναι η γειτονιά τέτοια, που επιτρέπει "αποκλίνουσες" συμπεριφορές (που λέει και ο Κούγιας), καθώς οι περίοικοι είναι κυρίως εργάτες, τεχνίτες και αλλοδαποί. Πιστεύουμε ότι είμαστε η μόνη μορφή ριζοσπαστικού λόγου στο νησί και το πεδίο επικοινωνίας με αυτούς τους ανθρώπους είναι ευρύ. Είχαμε και κάποιες συναντήσεις μαζί τους, ειδικότερα με τους μετανάστες, για το πώς μπορούν οι ίδιοι να οργανωθούν καλύτερα με στόχο την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση ρατσιστικών κρουσμάτων.

Ερώτηση: Έχετε υπόψη σας τέτοια κρούσματα; Εσείς αντιμετωπίσατε οποιαδήποτε προβλήματα στο κοινωνικό κέντρο;

Απάντηση: Έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα ρατσιστικής βίας στην περιοχή, αλλά έχουμε την εντύπωση πως δεν είναι από συνειδητοποιημένες ακροδεξιές οργανώσεις, αλλά απορρέουν από το γενικό κλίμα ξενοφοβίας που υπάρχει στη χώρα μας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ότι "για την ανεργία στην Κύπρο φταίνε οι αλλοδαποί και οι Τ/Κ". Αυτό προκαλεί γέλιο. Πόσοι Ε/Κ θα δέχονταν σήμερα να δουλέψουν σε οποιαδήποτε χειρωνακτική εργασία; Φθάσαμε σε σημείο οι σπουδές να γίνονται με το ζόρι, το μεταπτυχιακό να μη σημαίνει τίποτα και να μη δουλεύει κανείς αυτό που έχει σπουδάσει ή που γουστάρει. Πόσω μάλλον, να σπουδάζεις κάτι που δε σου αρέσει, απλά "για να βρεις δουλειά".
Εμείς είχαμε δεχτεί κάποιες επιθέσεις από άτομα της "Χρυσής Αυγής" και της ΕΦΕΝ στο "Καρτάζ", όπου χτυπήθηκε - μεταξύ άλλων - με πτυσσόμενο ρόπαλο ένα ανήλικο κορίτσι. Εδώ (προς το παρόν) γίναμε αποδέκτες κάποιων απειλών, τίποτα περισσότερο. Δε μας πτοεί το γεγονός.

Σαν επίλογο, τα παιδιά του κοινωνικού κέντρου μας είπαν τα εξής: "Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει ότι οι αντιεξουσιαστές δεν είναι απλοί χούλιγκαν που φοράνε κουκούλες και σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους. Έχουμε πλήρη συνείδηση των πράξεών μας και δεν είμαστε υπέρ της βίας. Είναι όμως η έσχατη λύση, για να μπορέσουμε να αφυπνίσουμε το λαό, που μένει θεατής των εξελίξεων".

Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Φαναριού μπορείτε να έχετε από το ιστολόγιο: http://squatofcyprus.blogspot.com αλλά και από το ιστολόγιο της ΑΔΑ: http://adakiprus.blogspot.com.



ΓΡΑΦΕΙ Ανδρέας Ριρής

Κωδικός άρθρου: 843571

ΠΟΛΙΤΗΣ - 27/12/2008, Σελίδα: 4





Πηγή: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=843571&-V=articles&-p

Ανατροπή είπε...

MERRY CRISIS AND HAPPY NEW FEAR!!!(σύνθημα γραμμένο σε μια κατεστραμμένη τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας)


Και με ένα ΜΠΑΜ σε τόσο λίγο χρόνο κατέρρευσαν όλοι οι μύθοι της μικροαστικής ευτυχίας μιας ολόκληρης κοινωνίας. Σίγουρα αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι αυτά που ονειρευόταν η Αθηναϊκή πρωτεύουσα είναι μάλλον καλύτερα! Από τον βαθύ ύπνο του κοινωνικού εφησυχασμού, η Ελλάδα ξύπνησε να δει τα παιδιά της να σπάνε την βιτρίνα, όχι τόσο των πρωτοκλασάτων μαγαζιών στην Ερμού (ας μην τα θρηνήσουμε άλλο, όλα είναι ασφαλισμένα κι όλα θα πάρουν επιπλέον αποζημίωση από την κυβέρνηση), αλλά την βιτρίνα των αυταπατών που για χρόνια καλλιεργούνται στην κοινωνία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συνθήματα που φώναζε πλήθος κόσμου τις τελευταίες μέρες σ όλη την Ελλάδα ήταν πως «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία», αλλά στόχευε την νεολαία. Και πράγματι είναι ίσως από τα πιο πληττόμενα κομμάτια κάθε δυτικής κοινωνίας. Σκληροί εκπαιδευτικοί μηχανισμοί, με ασφυκτικά προγράμματα σπουδών που καλύτερα σε διδάσκουν τον ανταγωνισμό παρά κάτι άλλο, σιγά-σιγά σε προετοιμάζουν γι αυτό που θα ακολουθήσει: ελαστικές συνθήκες εργασίας, ανεργία, κακές αμοιβές, άγχος, ανασφάλεια. Ο μύθος και το όνειρο «μιας καλής ζωής» που έριξε χιλιάδες νέων στο πανεπιστήμιο σήμερα το μόνο που μπορεί να τους εγγυηθεί είναι πως το πτυχίο τους δεν είναι αρκετό.

Δεν είναι νομοτελειακό να λέγαμε πως τέτοιες εκρήξεις είναι αναπόφευκτο να εμφανίζονται και να ταρακουνούν τα λιμνάζοντα νερά της καθημερινότητας μας. Η κρατική καταστολή δεν είναι μόνο μια αφορμή, εντούτοις δεν είναι και η μόνη αιτία αυτής της τεράστιας κοινωνικής έκρηξης.. Μια σειρά από γεγονότα ήταν καθοριστικά: η οικονομική κρίση, η σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε από το 2004 η ΝΔ, η άρνηση οποιασδήποτε υποχώρησης απέναντι στα αιτήματα της νεολαίας και των εργαζομένων, η σκλήρυνση της στάσης των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στα κινητοποιημένα στρώματα, η κοινωνική απομόνωση και συνεχής εκμετάλλευση των μεταναστών, η σωρεία αντιλαϊκών μέτρων, δημιούργησαν μια συσσωρευμένη δυσαρέσκεια. Τη δυσαρέσκεια που αποτέλεσε την πρώτη ύλη για τη μεγαλύτερη κοινωνική έκρηξη από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ούτε η δολοφονία του 15χρονου είναι ένα τυχαίο γεγονός, «μεμονωμένο περιστατικό» όπως αρέσκονται να το αποκαλούν τα ΜΜΕ, πολύ περισσότερο δεν εξαντλείται σε ένα παραστράτημα ενός ευέξαπτου αστυνομικού Είναι αποτέλεσμα μιας σειράς πολιτικών επιλογών που δεν εξαντλούνται στις αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης. Γι αυτό και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες τόσο γι αυτή τη δολοφονία, όσο και γι αυτές που προηγήθηκαν, όχι χρόνια πριν αλλά φέτος (μια γυναίκα 40 χρονών δολοφονήθηκε σε κινητοποιήσεις στην Κέρκυρα ενάντια στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, ένας Πακιστανός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από αστυνομικές δυνάμεις σε διαμαρτυρία για την εξασφάλιση πράσινης κάρτας), χώρια οι παράπλευρες απώλειες (αλόγιστη χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις χωρίς αιτία). Το ασφυκτικό κλίμα της κρατικής καταστολής βρήκε την απάντηση του σ αυτή την πρωτόγνωρη έκρηξη μέσα από τις πέτρες, τα νεράντζια και τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα που πραγματοποιούσαν μαθητές και φοιτητές.

Αν για την Κύπρο τα γεγονότα αυτά φαίνονται ξένα και μακρινά, αν κάποιοι τα επικροτούν μόνο και μόνο για να συντηρήσουν τη αυταπάτη της καθόλα δημοκρατικής κυπριακής κοινωνίας, έχει σημασία να διευκρινίσουμε τα εξής: πως οι αιτίες που άναψαν τις φωτιές του Δεκέμβρη δεν είναι άσχετες με μας αλλά χτυπούν βαριά στον πυρήνα της κυπριακής πραγματικότητας. Στον ξυλοδαρμό των δύο φοιτητών από την αστυνομία πριν 3 χρόνια, στη δολοφονία του Σύρου μετανάστη που τόλμησε να κυκλοφορεί λαθραία, στο εκπαιδευτικό σύστημα που ενώ δεν σου αφήνει χρόνο να ανασάνεις σε προετοιμάζει για να τρέχεις μια ζωή να ξεπληρώσεις τα δάνεια στις τράπεζες, στο μεσαιωνικό καθεστώς υπερεκμετάλλευσης που έχουμε επιβάλει στους μετανάστες που μας κλέβουν τις δουλειές. Και αν η αστυνομία δεν έχει δείξει τον πραγματικό κατασταλτικό της ρόλο όπως στην Ελλάδα, είναι γιατί εδώ δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα αντιδράσει.

Σαν φοιτητές που είχαμε την ευτυχία να συμμετάσχουμε σ αυτές τις κινητοποιήσεις θα θέλαμε να μεταφέρουμε το αίσθημα ελπίδας που έδωσε στην κοινωνία αυτή η εξέγερση. Της ελπίδας πως μόνο οι ανυποχώρητοι, συλλογικοί κι ακηδεμόνευτοι αγώνες, των εργαζομένων και της νεολαίας μπορούν να φέρουν πραγματικές αλλαγές, πως μόνο έτσι διασφαλίζουμε και κερδίζουμε το αύριο! Αν όλος ο πολιτικός κόσμος, κόμματα και παρατάξεις είτε δαγκώνοντας είτε φιλώντας το χέρι των διαδηλωτών προσπαθούν να καπηλευτούν και να εκμεταλλευτούν αυτούς τους αγώνες, αν ισχυρίζονται πως μετά από ότι έγινε έχουν πια συνετιστεί και θα «αναλάβουν» αυτοί για μας, τότε εμείς το μόνο που μπορούμε να τους υποσχεθούμε είναι πως πια δεν υποχωρούμε, πως το ποτάμι πίσω δεν γυρνά

Ας ελπίσουμε πως ο νέος χρόνος δεν θα μας βρει ξανά σπίτι μας μπροστά απ το χαζοκούτι μας , να παρακολουθούμε τα γεγονότα χωρίς να μπορούμε να αποφασίσουμε γι αυτά, χωρίς να προσπαθούμε να φέρουμε το κόσμο ανάποδα, πριν μας αναποδογυρίσει αυτός. Ας ελπίσουμε πως αυτή η εξέγερση θα συνεχίζει να τραντάζει τους δρόμους και τις καρδιές μας

Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή




ΑΝεξάρτητηΑριστερήΤΡΟΠΗ

Πρωτοβουλία Κυπρίων Φοιτητών Aθήνας


anatropipkf.wordpress.com/

Stelios είπε...

Χαιρετώ.. Καλή μας.. χρονιά.. Ένα τελευταίο σχόλιο.. δε θα ξαναγράψω στην συγκεκριμένη ανάρτηση..
Απαντώ ουσιαστικά στον περαστικό ανώνυμο σύντροφο..:

Ξέρεις τι νιώθω να με επιβεβαιώνει..;; Ότι λες ακριβώς τα ίδια πράγματα που ακούω από κάθε κυπραίον αριστερόν ομονοιάτην.. Λες και μετά από κάθε παιχνίδι.. περνάτε από γραπτή εξέταση.. για το αν επαπαγαλίσετε καλά την κασέτα.. (τελευταία ειρωνεία, δεν θα επαναληφθεί)..
Λυπάμαι πρώτα για το ότι δεν έχεις καταλάβει τι γράφω: δεν είναι δυνατόν από τα παραπάνω γραφόμενα να σου έχουν μείνει εντυπώσεις όπως: "αμα νομιζεις οτι η γενοβα ηταν καλη γιατι εισιεν τζαι νεοναζι" ή "αμα ασχολεισαι με βορειο ηπειρο .. θελετε να την πιασετε..". Είσαι άτοπος.. ότι θέλεις διαβάσεις ή καλύτερα ότι θέλεις καταλαβαίνεις.. δε θα γίνω φορτικός προτείνω να ξαναδιαβάσεις τις θέσεις μου..
Ας μείνουμε σε δύο ποιό ουσιαστικά σημεία..

"κουβαλας μια εξουσια βαθκια μεσα σου που ακομα τζαι αμα θκιεβαζεις εναν διαλογο πετασσεται ο εσωτερικευμενος δασκαλος/καθηγητης του υπερεγω σου τζαι φωναζει "λαθος συνταξη", "λαθος γραμμματικη".."
Ξύπνησε ο Φρόυντ μέσα σου ρε αδέρφιν.. (ψιλοειρωνεία απολογούμαι.. ). Ειλικρινά δε διακρίνεις με ποιό τρόπο σου έχουν υποδείξει την ελευθερία.. δε βλέπεις πόσο καλουπωμένη είναι η ελευθερία που επικαλείσαι μέσα σε πλαίσια ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΣΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ LABELING.. Ένα άτομο που αμφισβητεί την κατάσταση του και επιλέγει το "ψάξιμο", πρέπει να κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση.. όχι ΑΠΟΡΡΙΠΤΩΝΤΑΣ καταναγκάστηκα τα προηγούμενα γιατί τα έχει ΤΑΜΠΕΛΩΣΕΙ στα πλαίσια των όποιων αριστερίστικων complex που του έχουν υποβάλει.. ώστε να ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΙ από το σύνολο, προς απενοχοποίηση του, θεωρώντας πάντα τον εαυτό του κάτι καλύτερο κάτι πιο ψαγμένο από τους άλλους.. Γίνεσαι έτσι πάλι το πιόνι άλλων.. Και η αλήθεια που βλέπεις είναι η μισή.. Με κατηγορείς ότι είμαι ένα πρόβατο που τυφλά υποτάχτηκε.. Ακριβώς το ίδιο σε κατηγορώ εγώ, ότι υπάγεσαι σε ένα άκριτο απορριπτισμό.. καλουπωμένο από τα αριστερίστικά complex.. Αποκλείεις εντελώς το ενδεχόμενο η γραμμή μου να είναι προϊόν προσωπικής θέλησης μετά από προσπάθεια απαλλαγής από συμπλέγματα..

Ξέρεις.. όταν αναφέρομαι σε έθνος, αναφέρομαι σε συγκεκριμένη νοοτροπία.. Και τίθεται το ερώτημα σε μία κατάσταση που το ανθρώπινο είδος έχει "απαλλαχθεί" από έθνη ή καλύτερα διαφορετικές νοοτροπίες τι γίνεται..;; Βρισκόμαστε τότε σε μία πολύ ασταθή κατάσταση.. ανά πάσα στιγμή, πολύ εύκολα κάποιος μη πολύ φιλάνθρωπος.. μπορεί να υποτάξει τα πάντα.. Συνεπώς απαιτείται η ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ στην νοοτροπία, στην συνείδηση, στον τρόπο ζωής.. Και πως εγγυόμαστε την πολλαπλότητα.. με την αυτοοργάνωση.. η οποία δε δίνει πουθενά τα εχέγγυα ότι δεν είναι υποπροϊόν μίας προσπάθειας ισοπέδωσης.. Έτσι λοιπόν και ο διεθνισμός που αποκαλείστε ταυτίζεται με την καπιταλιστική ισοπέδωση.. αφού δεν δύνονται πουθενά τα εχέγγυα ότι η δεύτερη δε θα επωφεληθεί του πρώτου.. Απαιτείται η πολλαπλότητα λοιπόν.. και επειδή καταλαβαίνω ότι η λέξη "έθνος" ερεθίζει σταματώ εδώ.. Μόνο να πω ότι δεν πρέπει να μέμφουμε το μαχαίρι αλλά τον άνθρωπο..

Με ρωτάς: "ακουσες; εθκιεβασες; εψαξες το;".. Ρε φιλέ κυπριακά: Όι ρε είσαι ο μοναδικός μες την Κύπρο εν έσιει άλλον που το έψαξε τζιαι εθκιέβασε.. (ψιλοειρωνεία πάλι) Να σου πω κάτι που μας μάθαν στο Φυσικό: "Ότι δεν καταλαβαίνω, δε το απορρίπτω.."

Δες πως κινούντε οι σκέψεις σου υποταγμένες στο labeling: "πελλαρες για την "βορεια ηπειρο/νοτια αλβανια" ουτε με τα "σκοπια/φυρομ", ουτε με το κομπλεξ εναντια στην κυπριακη γλωσσα/διαλεκτο [θκιαλεξε εκφραση]...", "ελληναρας", "αναμεσα σε κλισε/παπαγαλισματα για το κακο που εν να καμουν -αυτοοργανωση σας-ετεροκατστροφη μας- στην ελληνικη σας ψυχη, κατι ελαλες για εργατες ελληνες,τουρκους ρωσσοποντιους κλπ", "οσον για τον νεκρο μιαν τζαι εκολλησες με τους μιτσιους της κερκιδας, πε μας να δουμε -επηαινε μαππα;".. Σε όσα δε βλέπεις εσύ ουσία τα ανάγεις σε ταμπέλες.. όπως με τα Σκόπια.. και είναι εμφανές ότι διαχωρίζεις τα πράγματα σε ΔΙΚΑ ΣΑΣ και ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ (τους φασίστες.. κ.τ.λ). Οι εργάτες ε δικοί μας.. η Β. Ήπειρος ε δική τους.. ο ελληνισμός ε δικός τους, ο μιτσής εδικός μας (εννοείται αφού... επιέννε τζιαι μάππα, ΜΕΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕΝ, ΕΙΣΑΙ ΑΚΥΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΝ).. Αα τζιαι μεταξύ μας.. να πιάτε τες σημαιούες του ΑΠΟΕΛ τζιαι Ομονοιάκκας σας τζιαι τα λάβαρα του γρίβα τζιαι του CHE σας τζιαι να τα.. κάμετε ότι προαιρείστε, ε συγνώμη δηλαδή.. Πωρώνεστε στες μάππες τζιαι μιλάτε μου για ελευθερία.. (ε καλά τούτον εν ειρωνεία.. )
Τέλος πάντων δε με εκατάλαβες καθόλου, φίλε.. Να σε παρακαλέσω αν θα έχεις κάτι να επισημάνεις.. στο email μου ρε φίλε γιατί εγιεμόσαμε λλίον.. το τόπο.. δαμέ
Τζιαι για το "καταλαβεις οτι επερασεν η ιστορια που μπροστα σου τζαι εσου εφοηθηκες".. Ίσως να μεν εκαταλάβετε ότι αλλάξαν τα πράγματα, το κεφάλαιο επήρεν μία άλλη μορφή.. τζιαι πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τα μέσα αντίστασης..

Χαιρετώ παιδιά, Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Είσαι άκυρος διότι πολλά λίγοι μες τον χώρο πιένουσην μάππα.

Ανώνυμος είπε...

παλευκεις το ρε στελιο..τζαι εν καλο..
νομιζω αποφευγεις την ουσια..αλλα ετσι τζαι αλλοιως σε μιαν κουβεντα ο καθενας εστιαζει αναλογα..
..σαν να κατι εμεινεν;..μπορει στην διατυπωση..μπορει ευρυτερα..μπορει τζαι ναι μπορει τζαι οϊ..εννα δειξει..τζαι εννα δεις..

μιτσια μιτσια τελικα..
1. πολλαπλοτητα..το προβλημα φιλτατε εν οτι το εθνος καταργει πρωτα που ουλλα την πολλαπλοτητα εσωτερικα..τζαι υστερα καμνει κλουβουθκια/εγκεφαλικα καλουπια για τους αθρωπους γυρον..τζαι [οσον αφορα το οικονομικο συστημα] για να κυκλοφορα/αναπαραγεται το κεφαλαιο σε αναπαραγωγισιμα ομοιομορφα καλουπια οντων τζαι θεσμων -αλλα εν τα κατεφερνει γιατι διαρρεει η εργασια [σαν η υλικη πραγματικοτητα της δημιουργιας περα που τον φετιχισμο του εμπορευματος], το προλεταριατο [σαν μορφη συλλογικοτητας], τζαι η εξεγερση [σαν πραξη] που τα καλουπια..τζαι το εθνος σαν μερος της αντεπαναστασης
στελει την φαντασιωση στην [ας πουμε σαν παραδειγμα] "βορεια ηπειρο/νοτια αλβανια" για να μεν θωρει το πλασμα διπλα του..διοτι η βορεια ηπειρος/νοτια αλβανια εν που το τζαιρον της χουντας [τζαι παραπαπισω στο 45-49] που παιζει...τζαιη μεγαλη ιδεα εγεννηθηκεν που τα μεσα του 19ου αιωνα σαν εξαγωγη των αντιφασεων της ελληνικης κοινωνιας του τοτε που επροσπαθεν να την ομοιογενοποιησει το κρατος..
2. ψαξιμο ενι να αναπαραγεις την θεση της εξουσιας για το γλωσσικο; δικαιωμα του καθενου/καθεμιας να μιλα οπως θελει..τζαι φυσικα να ψαχνει οτι θελει ...απλα καποιοι προσπαθουν να λογοκρινουν..ψαξε την ιστορια με τα τοπονυμια να παρεις γευση αν δεν σου αρκει η μνημη σου..τζαι μεν αγκριζεσαι με τον φρουντ- εν χρησιμος οπως τζαι ο καρολος..:)..λ.χ. δε την σταση σου για την μαππα [πολλην μενος εν σου φαινεται;] τζαι μπορει να υποψιαστεις ότι κατι διαρρεει..
3. μεν αγκριζεσαι επισης αμα σου λαλει καποιος οτι εν ηξερεις τζαι εν καλα να το ψαξεις..συμβαινουν τζαι τουτα..τζαι εν θα σου το εβαλα ετσι εντονα αν δεν ηταν το δικο σου υφος..μεν ξιχανεις οτι επαιζες το καπαταης γιατι ενομισες οτι οι αλλοι ηταν κατω που 20 τζαι εσου εισαι 22..:)..οποτε κουλαρε..
ετσι ακουεσουν..τζαι προφανως εν εξερες για την γενοβα τζαι το κινημα..
κατα τα αλλα υγειαν...
τζαι νασαι καλα
ο περαστικος

Stelios είπε...

Φίλε περαστικέ-σύντροφε-ανώνυμε..

Υπολόγιζα να αφήσεις κάποιο email, γι’ αυτό ξαναγεμίζω τα σχόλια της ανάρτησης του blog… Btw χαιρετώ πάλι, (what to do?...). χωρίς προκλήσεις και ειρωνείες .Εεε.. σου ξεκαθάρισα ότι ήξερα για τα γεγονότα στη Γένοβα.. οι ταμπέλες οι δικές σου, σου υποδεικνύουν ότι δε πρέπει να σχετίζομαι με τέτοιου είδους εξεγέρσεις.. Σχόλια περί των θέσεων σου:

1."καταργει πρωτα που ουλλα την πολλαπλοτητα εσωτερικα" ΠΟΥ εσωτερικά φίλε μου..;; Έχεις μπερδέψει εντελώς την κρατική υπόσταση με το έθνος.. αναφέρεσαι ξεκάθαρα στην έννοια του κράτους και τα αριστερίστικα σου complex την συνδέουν με την απεχθή σου λέξη "έθνος". Η έννοια του κράτους.. που στη σημερινή του μορφή, σε κάθε μέρος της Γης, είναι η ίδια από τον καιρό της Αμερικανικής Επανάστασης... δημιουργείται από την αρχή με θεμέλια απευθείας από το διεθνιστικό κεφάλαιο, που με ένα συγκεκριμένο μοτίβο: δάνεια-νομισματικό σύστημα-όροι υποταγής... επιδιώκει την επιβολή των διεθνιστικών καπιταλιστών και την ισοπεδωτική αποχαύνωση του ανθρώπου.. Μόνο να ήξερες τι δάνεια έπαιξαν μόλις ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος το 1823.. (Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το ελληνικό κράτος και επανάσταση να είναι σχέδιο διεθνιστών.. Κάτι τέτοιο όμως δε μειώνει τον ηρωισμό της...). Τα πράγματα στο σημερινό κράτος κινούνται από μόνα τους στην καπιταλιστική επιβολή... με την κατευθυνόμενη ηγεσία να χρησιμοποιεί τα πάντα για να διατηρεί την εξουσία της και την εξουσία των διεθνιστών και τον κόσμο να κοιμάται. Εδώ όντως μπαίνει μία έκφανση εθνικισμού.. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. η εθνική συνείδηση τυγχάνει ανήθικης χρησιμοποίησης (Όσο θυμάμαι το Καραμανλή να κλαίει για το Μακεδονικό και τον Παπαδόπουλο για το Κυπριακό γελώ..) όπως πολλά άλλα πράγματα, όπως το ποδόσφαιρο, τα Μ.Μ.Ε., η προπαγάνδα και άλλα πολλά μέσα που προτείνονται από διάφορούς, ακόμα πιο πάνω.. ΟΜΩΣ.. δε σας είδα να σταματάτε το θεσμό του ποδοσφαίρου, γιατί το χρησιμοποιούσε ξεκάθαρα η χούντα των Αθηνών για αποχαύνωση... Θυμήσου ότι ούτε οι φοιτητές στο πολυτεχνείο έβριζαν τους στρατιώτες που ετοιμάζονταν να μπουκάρουν, δεν τους ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ, οι ίδιοι δεν αποσχίστηκαν, έλεγαν ότι είναι Έλληνες φοιτητές και αποκαλούσαν του στρατιώτες αδέρφια τους.. Αυτό είναι μεγαλείο φίλε.. Με ποια λογική λοιπόν απορρίπτεις έτσι άκριτα την εθνική συνείδηση...;; Έχω άδικο να φωνάζω ότι είναι απόρροια αριστερίστικών συνδρόμων...;; βεβιασμένη αντίδραση σε μία εξουσία φορέα του τυραννικού νομισματικού διεθνιστικού συστήματος ακόμα και σήμερα.. Η οποία φυσικά δίπλα της έχει μία επαναστατική απορριπτική αριστερά που φωνάζοντας.. νομίζει ότι κτυπά το σύστημα με απόσχιση και απορριπτισμό.. που παράγει δηλαδή περισσότερο ζημιά από ότι διορθώνει.. αφού το προδιαγεγραμμένο νομισματικό σύστημα έχει προβλέψει τις επαναστάσεις.. Με την εμπειρία περίπου δύο εκατονταετιών , έχει πολλά χρόνια εμπειρίας και τις έχει ενσωματώσει στο σύστημα του. Ο πόλεμος και οι κοινωνικές επαναστάσεις είναι ψωμιά για τους καπιταλοδιεθνιστές. Όμως στο θέμα μας. Αν η εθνική συνείδηση έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης... γι' αυτό δεν ευθύνεται το έθνος ως το μέτρο της ανθρώπινης ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑΣ και μία επένδυση στην ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ανθρώπου.. φταίει ο άνθρωπος και η κοινωνία που δημιούργησε ένα σύστημα που δε μπορεί να τον ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ.. Καταλαβαίνω πρώτη φορά ακούς τις λέξεις ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ και ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.. ξέρω δε τις γράφει στα κομουνιστικά μανιφέστο.. Συνεχίζοντας στις ανησυχίες σου.. να πω ότι τίποτα δεν είναι πιο φυσιολογικό παρά η πολλαπλότητα μέσα στον ίδιο το φορέα της πολλαπλότητας, τον οποίο ονομάζω "έθνος" (και ο οποίος δεν έχει αυστηρά όρια, απορρίπτει τον ρατσισμό και δεν θέτει την θέση του ως προς τους άλλους φορείς-δυνατότητα που δεν την έχει κανένας σ’ αυτό τον κόσμο- δηλαδή ούτε άριες φυλές, ούτε καταπονημένα παιδιά θεού.. και άλλες μαλακίες). Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός..
Τίθεται θέμα λοιπόν στο οποίο δεν απαντάτε κανένας σας.. Ποια είναι τα εχέγγυα, υπό των ανήλεων διεθνιστικών επιβολών, ότι μία ισοπέδωση των εθνικών διαφορών δεν είναι παράγωγο καπιταλιστικής υποκουλτούρας.. ή ακόμα και οι νέες ιδέες και ομάδες και νοοτροπίες.. όπως η αυτοργάνωση των αναρχικών.. δεν προϊόν αποσχισμού για καταστροφή της εθνικής υπόστασης ως μέτρο πάντα της πολλαπλότητας, πάντα υποβοηθώντας το κεφάλαιο... Εμπιστοσύνη λοιπόν η μαγική λέξη που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις και τυγχάνει μεγάλης εκμετάλλευσης..
Και επίσης.. καλά ρε αδέρφιν, ακόμα μιλάτε με όρους όπως Προλετάριο..;; και περιγράφετε τα πάντα, με νομικίστικους ορισμούς των δραστηριοτήτων του ανθρώπου ("η υλικη πραγματικοτητα της δημιουργιας περα που τον φετιχισμο του εμπορευματος") δεν υπάρχουν αυστηροί ορισμοί, φίλε μου, το ξέρουμε καλά εμείς στο φυσικό... και κανένας δε με αναγκάζει να τους αποδεχτώ.. Ξεκόλλα από το κατά Marx ευαγγέλιο.. Δε βλέπεις ξεκάθαρα το labeling και τον αποσχισμό.. "τζαι το εθνος σαν μερος της αντεπαναστασης" αχ οι του έθνους και οι μη του έθνους.. ταμπελίτσες εδώ και εκεί.. τυπικό διαίρει και βασίλευε... η τυπική άλογη εθνολατρία συνυφασμένη με τη παπαδολαγνία και ο τυπικός (ταμπελωμένος ως αριστερίστικος) απορριπτισμός.. Μεγαλώστε επιτέλους.. Άλλη μία φορά: ΜΕΜΦΕΣΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ, ΟΧΙ ΤΟ ΦΟΝΙΑ.. ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΝΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.. ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.. ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ. Η αντίσταση πρέπει να κινηθεί σε νέα νερά πλέον..

2."ψαξιμο ενι να αναπαραγεις την θεση της εξουσιας για το γλωσσικο;" Έλεος ρε.. Κοίτα τον απορριπτισμό στον οποίο εντάσσεσαι.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΥΠΙ ο απορριπτισμός.. κατάλαβε το σε παρακαλώ.. και το labeling και ο αποσχισμός.. (π.χ. οι εργάτες είναι δικοί μας, η ελληνική γλώσσα δική τους.. μες την λογική είστε.. ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΠΑΝΤΟΥ)
Ψάξιμο είναι να αμφισβητείς την κατάσταση σου, να πάλλεσαι, να αμφιταλαντεύεσαι δίνοντας στον εαυτό σου κάθε δυνατή κατεύθυνση και επιλογή, ακόμα και αυτήν που ήσουν πριν, ακόμα και αυτή που έχει ταμπελωθεί ως κακή, ως "φασιστική" από το κάθε νεοθολοκουλτουριάρη.. έτσι ακριβώς όπως σας μάθαν από τα γεννοφάσκια σας.. Με ταμπελίτσες όπως Μαρξιστής, Λενινστής, όχι Σταλινιστής.. λίγο από Bakunin και Kropotkin... Απαλλάξου σε παρακαλώ.. Δεν είσαι σε διαφορετική θέση από τους ακροδεξιούς έτσι.. Αν κάτι μεμπτό το πάρεις και το κάνεις δικό σου, μπορείς να το εξαγνίσεις..

Και έτσι για να μαθαίνουμε.. η ψυχολογία.. αυτή η.. τεχνική τέλος πάντων... έχει μία από τις χειρότερες αποδεικτικές μεθόδους μεταξύ των επιστημών... Κοντά είναι και η ιστορία.. όπως ξέρεις "Η ιστορία γράφεται πάντα από το νικητή.., τον έχων εξουσία..", γι αυτό και η ιστορία έχει πολύ χαμηλό βαθμό.. εμπιστευσημότητας. Την καλύτερη αποδεικτική, όχι τέλεια όπως μας μαθαίνουν τα fractals, έχουν τα Μαθηματικά, ακολουθεί η Φυσική... Συμπέρασμα.. Τα συμπεράσματα και οι θέσεις των ψυχολόγων διανοητών να τα εμπιστεύεσαι με επιφυλακτικότητα...

3.Οφείλω τέλος να πω ότι συζητώντας το με ένα παρέα μου κατάλαβα ότι κάπως ο τρόπος που παρουσιάζω τα επιχειρήματα μου... ειρωνεία και ένταση, δεν είναι και ο βέλτιστος, γι αυτό και είπα να αλλάξω λίγο... ελπίζω αυτή τη φορά να είμαι περισσότερος κατανοητός..

Καλό βράδυ σε όλους, ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ παιδιά..

Ανώνυμος είπε...

στελιο,
η βελτιωση εν αισθητη..αλλα..
ατε τα τελικα τζαι παρατζιει..
1.εν εκαταλαβες..καμνεις το κλασσικον λαθος να θεωρεις το εθνος [τζαι την εθνικη συνειδηση σαν προιον του] αυτονοητο αντι σαν ιστορικο προιον της νεωτερικτοητας - τζαι αρα να δεις την ιστορικη τζαι κοιννωικη/δομικη λειτουργια του..το προβλημα με το εθνος εν οτι εν ιδεολογια που ομοιογενοποια - το κρατος εν ο μηχανισμος της ομοιογενοιποισης..εσυ ξεκινας παντες τζαι εν a priori διαχρονικη εννοια..
το εθνος κατασκευαζεται το ιδιον τζαι η εθνικη συνειδηση..εν εχουν τιποτε το "φυσικο" οπως διατεινεται η ρομαντικη τους επενδυση που τον 19ο αιωνα..το πως εγιναν οι ρωμιοι, οι βλαχοι, οι αρβανιτες κλπ της βαλκανικης χερσονησου ελληνες υστερα που την ελληνικην ανεξαρτησια, εν πολλα εκφραστικη αν την ψαξεις νακκον..
η διαβρωση των εθνων [η διαχυση τους σε αλλες μορφες ταυτοτητων]σημερα εν να ανοιξει τον κοσμο πραγματικα στες πολλαπλες τζαι ρευστες απελυθερωτικες ταυτοτητες..

εν τζαι εν θεμα να με πιστεψεις.. ψαξε την βιβλιογραφια για το εθνος τζαι την κατασκευη του..της κατασκευη της ιστοριας του με τις επιλεκτικες αναφορες..της οικοδομοησης του σαν φαντασιακης κοινοτητας..την καταπιεση των διαφορετικων πολιτιστικων ομαδων στον εσωτερικο του..[ξερεις την βαβυλωνια που εγραφηκεν υστερα που την ελληνικη επανασταση; τι θα μπορουσε να σημαινει αραγε;]..τζαι φυσικα την καταστολη της ταξικης παλης..αλλα αν σε ενοχλα τουτον [η ταξικη παλη - που σε ενοχλα εν ενι;] εν υπαρχει προβλημα..υπαρχουν σιλιαες αλλοι τροποι που το εθνος καταπιεζει την πολλαπλοτητα που αμα το ψαξεις περα που τες αναπαραγωγες των εθνικων αυτοκατασκευων, εν να καταλαβεις..
τζαι τουτα ουλλα φιλτατε εν θεμα του μαρξισμου..η του μαρξισμου μονο..ψαξε την βιβλιογραφια της κοινωνιολογιας του εθνους [να μεν σου πω για τες μεταμοντερνες εκδοχες]..τζαι αν δεν σου καμνουν σκεφτου [αν εν ουλλα τελικα αφηγησεις στον μεταμοντερνο σχετικισμο - που αμφιβαλω οτι εν να σου αρεσει αλλα μπορει να πιαστεις τζαιπου τζιαμαι για ν ασυντηρησεις την φαντασιωση αλλο λλιον]ποθεν επιασες εσυ την αυταπατη/πιστη/αποψη οτι τα εθνη μπορει να εν η βαση της ανθρωπινης πολλαπλοτητας.. μπορει να ειναι πιο υποπτα που οτι νομιζεις..
οσα πασαρεις για την δημιουργια των κρατων σηκωνουν τοσον νερον που αν το ειχαμεν ηταν να λυσουμε το υδατικο για 10 χρονια..βασικα κατηγορεις τον καπιταλισμο [χωρις να πειθεις οτι καταλαβεις ιντα που εν τουτο το συστημα] για οτι φτιαχνει τα κρατη για να προφυλαξεις τον μυθο του εθνους..γιατι τα εθνη εν εν προιοντα του καπιταλσιμου; αλλα τζαι το να κατηγορας τον καπιταλισμο με απλοικους ορους [μονο το διεθνιστικο κεφαλαιο εν ο καπιταλισμος;] τζαι υστερα να φκαλεις ουλλα σου τα απωθημενα με τον μαρξισμο, ιντα νοημα εσιει;
σε ιντα ανλυση του καπιταλισμου βασιζεσαι εσου δηλαδη;
εν πιο λογικο να διαχωρισεις την αναλυση του καπιταλισμου που αλλους θεσμους εξουσιας [κρατος στην πολιτκη, εθνος στην κουλτουρα] τζαι να δεις τις πολλαπλες μορφες τζαι της εξουσιας αν σε ενδιαφερει το θεμα...αλλα καπου μοιαζεις ακομα να εσιεις μια υποσυενηδητη στρατηγικη - ο μαρξ εν καλος για να φκαλουμε τον διεθνισμο κακο [διεθνιστικο κεφαλαιο] αλλα υστερα εν να το παιξουμε οτι καθε εσωτερικη αναλυση του καπιταλισμου ενεν καλη..εν "μαρξισμος κακος"..
εν τζαι ειμαι μαρξιστης..αλλα τουλαχιστον αναγνωριζω του την σημασια της αναλυσης του καπιταλισμου..για αλλες μορφες εξουσιας θελουμεν τζαι αλλα εργαλεια..
αλλα εν γινεται να πιανεσαι που εννοιες αναλογως να βολευκουν την προστασια της βασικης φαντασιωσης/μυθου [του εθνους] την οποια ουσιαστικα αγωνιζεσαι να "σωσεις" [σαν τι αφου εν σου αρεσκει ο φρουντ;] ακομα αντι να καταλαβεις..

οποτε συμβουλη..μεν πετασσεις ονοματα που εν ξερεις αν κολλουν..ιντα πελλαρες τωρα ηταν τζηνες με τα κλισε που ακουσες για τον μαρξισμο..
εν τω μεταξυ εσενα ο σταλιν γιατι εν σου αρεσκει; ενος αναρχικου ναι να μεν του αρεσκει..αλλα ..ψαξε να δουμε ιντα που λαλει για το εθνος..

2. εν τζαι λαλεις τιποτε για την γλωσσα..τζαι κατι μασιεσαι να πεις για την ψυχαναλυση..αστα να πανε..σκεφτου νηφαλια οσα ειπαμε τζαι αλλην φορα που εν να διασταυρωθουμεν θωρουμεν..

3. ναι..αλλα φευκει σου..εν τζαι εν θεμα η ειρωνεια..βεβαια αν δεν την θελεις να σου επιστρεφεται ενεν καλα να την χρησιμοποιας..αλλα γενικα αν θελεις τζαι την δικια μου συμβουλη προσδιοριστου καλλιτερα σαν σε διαλογο αντι σε κυρηγμα..μπαινεις στο σαιτ καποιων που εν αντιεθνικσιτες τζαι εσυ πιστευκεις οτι το εθνος/η εθνικη συνειδηση εν κατι το διαχρονικα δεδομενο..αν εθελες απλα κοντρα ηταν να πεις το φκιολι σου τζαι να φυεις.η προθυμια σου να συζητησεις δειχνει εναν ενδιαφερον..ε οποτε ιντα νοημα εσιει το να λαλει ενας 22 χρονος σε αλλους να μεγαλωσουν..:) εν νακκον φολκλορ..δηλαδη εσου τι;

ατε νασαι καλα..

Stelios είπε...

Φίλε περαστικέ-σύντροφε-ανώνυμε..

Αναφέρεσαι συνεχώς για μία βελτίωση εκ μέρους μου και αναρωτιέμαι για το κατά πόσο συνεννοούμαστε. Aν νομίζεις ότι συγκλίνουν στη γενική τους κατεύθυνση οι απόψεις μας.., τότε δεν επικοινωνούμε.. Εν καλή η ειρωνεία, αλλά σ’ αυτό το σημείο είναι άτοπη..
1."εν εκαταλαβες.. καμνεις το κλασσικον λαθος να θεωρεις το εθνος.. αυτονοητο αντι σαν ιστορικο προιον της νεωτερικτοητας.. εν ιδεολογια που ομοιογενοποια.. εσυ ξεκινας παντες τζαι εν a priori διαχρονικη εννοια", "αναπαραγωγες των εθνικων αυτοκατασκευων"
Τι να πω.. εσύ "εν εκαταλαβες".. τυπικά συνεχίζεις να εμμένεις σε έναν πωρωμένο απορριπτισμό, απόρροια των αριστερίστικων συνδρόμων που σου μετέδωσαν.. διακρίνεις και υπερτονίζεις την όποια άσχημη πτυχή πάνω στο θέμα απορρίπτοντας ασυζητητί την πτυχή, το ενδεχόμενο οι εθνικές ομάδες και οντότητες να είναι προϊόν ελεύθερης επιλογής... επιλογής συνυφασμένης με το αγελαίο ένστικτο του ανθρώπου.. συνυφασμένης με το αίσθημα ασφάλειας της ομαδικότητας.. μα και επιλογής.. λόγω έλξης, θαυμασμού σε μία συγκεκριμένη κουλτούρα.. σε κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ζωής.. Διαγράφεις από το μυαλό σου το οποίο ενδεχόμενο ελεύθερης επιλογής ανθρώπων για την κοινωνική τους τοποθέτηση και νοοτροπία.. στο αρνητικά προδιατεθειμένο από το ανελέητο ταμπέλωμα της λέξης έθνος, μυαλό σου έχεις την εικόνα ότι ο όποιος ενστερνισμός συγκεκριμένων εθνικών νοοτροπιών έγινε κατόπιν επιβολής (στρατιωτικής, δεισιδαιμονιών-εκκλησιαστικής) ή ότι αυτή η επιλογή τον οδήγησε σε ένα καλούπι νοοτροπίας.. Όμως τα έθιμα και η νοοτροπία άλλαζαν με το χρόνο.. συνεπώς διακρίνεται ότι ο ενστερνισμός εκ μέρους του ανθρώπου κάποιων συλλογικών-εθνικών νοοτροπιών αποτέλεσε όχι το καλούπι αλλά η βάση, το σημείο αναφοράς για επικοινωνία με τους ανθρώπους, καλή συμβίωση στα πλαίσια πάντα του αναπότρεπτου αγελαίου ενστίκτου. Δεν αρνούμαι την πτυχή της ισοπέδωσης κάτω από διάφορες συγκυρίες.. όπως τις επεκτατικές διαθέσεις των πόλεων-κρατών των Αρχαίων Ελλήνων, των ρωμαίων και των Οθωμανών.. ή τις εκκλησιαστικές δεισιδαιμονίες.. όμως εσύ εμμένεις σε έναν άκρατο απορριπτισμό, πωρωμένο.. όπως ακριβώς σε στρατολόγησαν.. Ρε αμπα τζιαι είσαι της Ε.Δ.Ο.Ν.;;

"το πως εγιναν οι ρωμιοι, οι βλαχοι, οι αρβανιτες κλπ της βαλκανικης χερσονησου ελληνες υστερα που την ελληνικην ανεξαρτησια, εν πολλα εκφραστικη αν την ψαξεις νακκον..", "ξερεις την βαβυλωνια που εγραφηκεν υστερα που την ελληνικη επανασταση"
Λες να μην ξέρω ιστορία του Ελληνικού έθνους..;; εδώ όμως μπαίνουν πάρα πολλά: μπαίνει ένας κρατικός μηχανισμός.. μία εκκλησιαστική βούληση για επικράτηση και διεθνιστικά συμφέροντα.. άλλωστε οι ρωμιοί εκτός του ότι ήταν περισσότεροι αριθμητικά.. είχαν αρκετά συγγενική νοοτροπία με τους άλλους δύο που έχεις υπόψη.. καθώς και με τους Σλάβους στην Βόρεια σημερινή Ελλάδα.. αυτοί αφομοιώθηκαν υπό έναν κρατικό μηχανισμό.. δεν αφομοιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό φυσικά κάποιες μειονότητες Τούρκων και οι Εβραίοι.. αλλά δε βλέπω κάτι μεμπτό στην έννοια του έθνους.. επιμένω άλλο κράτος, άλλο έθνος.. εσύ έχεις μία συνδρομική ανάγκη για απόρριψη, καταστολή και σπίλωση του.. ξέρω, ξέρω.. η ομονοιάκκα..

"η διαβρωση των εθνων [η διαχυση τους σε αλλες μορφες ταυτοτητων]σημερα εν να ανοιξει τον κοσμο πραγματικα στες πολλαπλες τζαι ρευστες απελυθερωτικες ταυτοτητες.."
Βασικότατο σημείο.. πρόσεξε με.. είναι η τρίτη φορά που το γράφω.. δώσε μου τα εχέγγυα ότι αυτές οι πολλαπλές ταυτότητες.. δεν είναι μεθοδευμένα προϊόντα.. του διεθνιστικού κεφαλαίου.. δεν επικροτούν την απόσχιση και ότι δε θα εντοπιστούν γεωγραφικά.. ώστε να είναι εκμεταλλεύσιμες από ισοπεδωτές καπιταλοδιεθνείς που επιδιώκουν να δρουν ανενόχλητοι.. Ο ρομαντισμός σου σε ωθεί στην απόρριψη πάλι.. την καταστροφή πρώτα του παλιού για την δημιουργία του καινούργιου.. επέλεξες την πιο απλή λύση.. όπως ακριβώς σου μάθαν... συμφωνώ στις ριζικές τομές.. αλλά δεν ξεχνώ κάτι βασικό.. το οποίο στο φωνάζω αλλά δε με ακούς... εσύ παραμένεις πιστός θρησκευόμενος στο κατά Marx ευαγγέλιον..: Τίθεται πάντα το θέμα της ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.. και της ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ανθρώπου-ανθρώπου και ανθρώπου-αθρωπίνων ομάδων.. Εκτός του ότι μία νέα κατάσταση μπορεί να γίνει προϊόν εκμετάλλευσης.. πρέπει να προσέξουμε να μην γίνουμε μανιώδης απορριπτικοί.. όπως εσένα σε έχουν μετατρέψει.. Σταμάτα να εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο..

"τζαι φυσικα την καταστολη της ταξικης παλης..αλλα αν σε ενοχλα τουτον [η ταξικη παλη», «τζαι τουτα ουλλα φιλτατε εν θεμα του μαρξισμου"
Τι έγινε; Σου θίξαμε το Marxούλι.. τζιαι αγανακτούμε... λες τζιαι εβρίσαμε σε μουσουλμάνο τον Αλλάχ του.. νομικίστικες τοποθετήσεις.. απολυτότητα στις παραμέτρους.. προσωποποιήσεις τάσεων και απενοχοποίηση που τον πραγματικό ένοχο.. τον άνθρωπο.. και ναι φίλτατε, δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος.. από αυτά που διαβάζω.. ίσως να είμαι προκατειλημμένος.. αλλά.. γαμώ το είμαι φυσικομαθηματικός.. οι καθηγητές μου φωνάζουν να αμφισβητούμε τους πάντες.. ακόμα και τα πιο τεράστια μαθηματικά ονόματα.. θα κωλώσω στον Marx και την απολυτότητα του στις αναλύσεις..;;!! "αλλα καπου μοιαζεις.." τίποτε δεν μοιάζω, είμαι ξεκάθαρος.. σ’ έναν ορισμό όπως.. "εργασια = η υλικη πραγματικοτητα της δημιουργιας περα που τον φετιχισμο του εμπορευματος" κανένας δε μπορεί να μου υπαγορεύσει την αυθαίρετη αποδοχή του.. πρέπει να είναι προϊόν συγκεκριμένης συλλογιστικής απόδειξης.. και φυσικά.. όταν μελετώντας την φύση βλέπεις ότι η ανθρώπινη οπτική καλύτερα πρέπει να κινείται από το απλό και θεμελιώδες στο πολύπλοκο.. τέτοιες αυθαίρετες προτάσεις διανοούμενων κοινωνιολόγων... δεν ξέρω δεν μπορούν να με ικανοποιήσουν..

"εν πιο λογικο να διαχωρισεις την αναλυση του καπιταλισμου που αλλους θεσμους εξουσιας"
Εν πιο λογικό να ξεκινήσεις που το είμαστε ένα τσούρμο άνθρωποι που φταίμε όλοι και πρέπει να σωθούμε αλλά και να αυτοπροστατευτούμε;;!! "εν πιο λογικο".. όχι αυτή τη λέξη σε μένα σε παρακαλώ... Θυμάμαι τους καθηγητές μου να φωνάζουν ότι είναι τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που μας καταστρέφουν στη σημερινή κοινωνία..

"την οποια ουσιαστικα αγωνιζεσαι να "σωσεις" ακομα αντι να καταλαβεις.." τι εν εκατάλαβα ρε αδέρφιν, εξήγα μου τζιαι μένα του φτωχού.. με μου το παίζεις.. εγώ που ξέρω, εσύ που ενι ξέρεις.. Καταλαβαίνεις ότι η τακτική σου είναι η τυπική αριστερίστικη τακτική;;!! Εμμονή σε αυθαίρετες τοποθετήσεις, στις οποίες και βασίζεις την κοσμοθεωρία σου.. η οποία και αυτή αδυνατεί να κινηθεί από το θεμελιώδες στο πολύπλοκο, αδυνατεί να αποδώσει κάποια ανάλυση, όχι υπό ξεχωριστών και διαιρεμένων παραμέτρων, αλλά συσχέτισης αυτών και αδυνατεί να έχει μία καθαρή συνειρμική συλλογιστική.. Λ.χ. φωνάζεις για μία εξέταση του καπιταλισμού από διάφορες οπτικές.. ρωτάς όμως ποιες είναι οι θεμελιώδες αποδοχές σου..;; και ρωτάς σε ποιο σημείο συγκλίνουν οι οπτικές που βλέπεις το θέμα προς απόδοση της συνολικότητας των φαινομένων..;; δεν υπάρχουν διαιρέσεις και όρια στην ανθρώπινη αντίληψη... σταμάτα να θεοποιείς όρους, προτάσεις, αναλύσεις και γενικά τους κοινωνιολόγους αναλυτές.. Φυσικά τι λέω σε ανθρώπους που τους έμαθαν να ομαδοποιούν ανθρώπους "το προλεταριατο σαν μορφη συλλογικοτητας" υπό μία ή ελάχιστες παραμέτρους, την εργασία π.χ. και έναν δικό σας ταξικό διαχωρισμό..

"εν τω μεταξυ εσενα ο σταλιν γιατι εν σου αρεσκει"
ρε φιλέ μου.. ειλικρινά.. χαλάς το επίπεδο της συζήτησης.. και ο Bakounin έθεσε υπό κάποια οπτική κάποια αρεστά σε μενα περίπου πράματα για το έθνος.. πρέπει να μου αρέσκει τζιαι ο Bakounin;;!! Επειδή επερίπαιζε ο πατερούλης σου ο Στάλιν του αγρότες να παν να πολεμήσουν τζιαι αποκαλούσαν το πόλεμο τους "πατριωτικό" πρέπει εγώ να σιέρουμαι...;;!!!

2."εν τζαι λαλεις τιποτε για την γλωσσα"..
Ρε αδερφέ μου.. η απέχθεια σου για την δημοτική ελληνική σου δημιουργεί δυσκολίες στην κατανόηση..;;!! Θέτω αρχικά: "Ψάξιμο είναι να αμφισβητείς την κατάσταση σου, να πάλλεσαι, να αμφιταλαντεύεσαι δίνοντας στον εαυτό σου κάθε δυνατή κατεύθυνση και επιλογή, ακόμα και αυτήν που ήσουν πριν, ακόμα και αυτή που έχει ταμπελωθεί ως κακή, ως "φασιστική" από το κάθε νεοθολοκουλτουριάρη.." Και ξεκαθαρίζω είναι δική μου επιλογή η γλώσσα μου και ο προσδιορισμός μου.. το αν συμβαδίζει με την εξουσία.. σε προκάλεσα να αναλογιστείς: "Θυμήσου ότι ούτε οι φοιτητές στο πολυτεχνείο έβριζαν τους στρατιώτες που ετοιμάζονταν να μπουκάρουν, δεν τους ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ, οι ίδιοι δεν αποσχίστηκαν, έλεγαν ότι είναι Έλληνες φοιτητές και αποκαλούσαν του στρατιώτες αδέρφια τους.. Αυτό είναι μεγαλείο φίλε.." και ξεκαθαρίζω: θέτει από τη μία καλούπια η εξουσία.. αλλά και αυτό που εσύ εντάσσεσαι: "ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΥΠΙ ο απορριπτισμός", ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ, ΕΝΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΩΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΣΜΟ, ΣΕ ΕΞΙΤΑΡΕΙ Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΣΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΤΟ LABELING ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. γι αυτά σε κατηγορώ και δεν έχεις σχολιάσει ούτε ένα από αυτά.. Άλλωστε ξέρω ότι τα καλούπια σου δεν σου επιτρέπουν να μελετήσεις περεταίρω την ελληνική γλώσσα.. γι αυτό πιστεύω αδυνατείς να την εκτιμήσεις.. την ταμπελώνεις ως πράμαν των φασιστών.. μιλάμε για λογική......

"κατι μασιεσαι να πεις για την ψυχαναλυση"
;-( ρε πελλέ μου.. λαλώ σου ξεκάθαρα, ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΩΝ.. και σου επιχειρηματολογώ περί της αποδεικτικής μεθόδου της ψυχολογίας, ως τεχνική.. (δεν είναι επιστήμη η ψυχολογία ακόμα.. μη τα ισοπεδώνουμε όλα..). Άνοιξε κανένα λεξικό να μάθεις τι είναι η αποδεικτική.. και μετά κρίνε. Έλα, άκου τις αντίθετες απόψεις, μη τρελαίνεσαι στον απορριπτισμό..

3.Ξέρω ότι το παράκαμα λίγο πάλι με το προκλητικό μου ύφος.. συγχωράμε, ζητώ κάτι ηπιότερο από εσένα..

Χαιρετώ.. Δώσε έναν email, εκαταγαμήσαμεν την ανάρτηση..