FORUM

FORUM
Island Anarchy

10/12/08

Πορεία ενάντια στην Κρατική Καταστολή και εις μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη. (9/12)


Γύρω στα 150-200 άτομα (σύντροφοι/συντρόφισσες, αυτόνομοι, ανένταχτοι, η νεολαία ενάντια στον εθνικισμό και άτομα της θύρας 9) μαζευτήκαμε στην πλατεία Ελευθερίας. Με τρία πανό "Η σιωπή αυτής της κοινωνίας οπλίζει τα χέρια της αστυνομίας"(από την ΑΔΑ), "ΑΛΕΞΗΣ-15 χρονών, οπλισμένος μόνο με όνειρα, πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από μπάτσους. Δεν ξεχνούμε δεν συνενουμε"(από άλλους συντρόφους) και ένα πανό από την νεολαία ενάντια στον εθνικισμό. Η πορεία πέρασε από μακαρίου, σταμάτησε έξω από το τμήμα λυκαβητού όπου φωνάχτηκαν συνθήματα εναντίων των μπάτσων. Στην συνέχεια προχώρισε προς ελληνική πρεσβεία. Σε κάποια φάση ένας "μυστικός" μπήκε στην πορεία και μετά από αντιδράσεις των διαδηλωτών διώχτηκε. Γενικά οι μπάτσοι κρατούσαν αρκετή απόσταση. Έξω από τη πρεσβεία είχαν στηθεί συρματομπλέγματα. Φωνάχτηκαν συνθήματα και έγινε προσπάθεια να φύγουν τα συρματομπλέγματα από τους διαδηλωτές. Διαβάστηκε επίσης και ένα κείμενο από την ΑΔΑ. Κρατηθήκαμε εκεί περίπου μισή ώρα φωνάζοντας συνθήματα. Έπεσαν λίγες πέτρες και ένας κώνος. Στη συνέχεια προχωρίσαμε και περάσαμε από άλλο παράλληλο δρόμο της πρεσβείας όπου ξαναστήθηκαν συρματομπλέγματα και έπεσαν μαζικά πορτοκάλια πάνω στους μπάτσους. Περάσαμε και από την ΕΛΔΥΚ, και καταλήξαμε στην πλατεία Ελευθερίας όπου και διαλυθήκαμε.





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκατό περίπου άγνωστοι-κουκουλοφόροι προκάλεσαν χθες βράδυ επεισόδια στη Λεμεσό, όταν έκαναν την εμφάνιση τους στην οδό Ανεξαρτηρίας απειλώντας και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και που τελικά κατέληξαν στον πετροβολισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αξιωματικός της αστυνομίας, οι άγνωστοι κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν αρχικά στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση, όπου μοίραζαν φυλλάδια, με τα οποία καταδίκαζαν την αστυνομική βία, με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου στην Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν τα χειρότερα, ο Δήμαρχος Λεμεσού καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έσπευσαν στην περιοχή και μίλησαν στους νεαρούς, καλώντας τους να αποχωρήσουν ειρηνικά.

Οι διαμαρτυρόμενοι μετέβηκαν ακολούθως έξω από την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού όπου άρχισαν να πετούν πέτρες και να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Στη συνέχεια πορεύθηκαν ανατολικότερα, προς την περιοχή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, όπου μετά από λίγη ώρα διαλύθηκαν.





11/12/2008


Μπράβο συντρόφια!

Ανώνυμος είπε...

na poume oti stin poreia tis tritis ipirxe kai i organwsi ths neolaias enantia ston ethnikismo me diko tis pano, i anti-fa kai alloi allilegioi.. na min tous 3exname. antapokrithikan sto kalesma mas, prepei ki emeis na tous anaferoume opws tha thelame ki aytoi na mas anaferoun. opote sintrofe pou ekanes tin antapokrisi anafere kai tous allous.. den eimaste oute theloume na eimaste protoporia :)

Ανώνυμος είπε...

Λάθος μου και το διόρθωσα. Δεν το'χα σκευτεί, συγγνώμη.