FORUM

FORUM
Island Anarchy

1/1/09

Πορεία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Το Σάββατο, 03/01/09 η ώρα 11:00π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας:

Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό!

Το κυπριακό κράτος ήταν και είναι συνένοχο στις σφαγές!
Όταν ο Πάπας της ρώμης Ιννοκέντιος ΙΙΙ, το 1179 επιβάλει για πρώτη φορά στους ιουδαίους την απομόνωση τους σε γκέτο, ξεκινά μια μεγάλης διάρκειας ιστορία βίας με τελικό επακόλουθο το ολοκαύτωμα εκατομμυρίων εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα, σε ένα κλίμα σιωπής και αδιαφορίας.
Εξήντα χρόνια μετά την Νάγκμπα, η ίδρυση του ισραηλιτικού κράτους, η εκδίωξη των παλαιστίνιων από την γη τους και η αιματηρή καταστροφή τους, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι στην δυτική όχθη του Ιορδάνη και την λωρίδα της Γάζας -που οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρόσφυγες- ζουν κάτω από αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, κατοχής, αποκλεισμού, τρομοκρατίας, βομβαρδισμών κι ανέχειας, προκείμενου να υποταχθούν στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των κυρίαρχων σιωνιστικών επεκτατικών δυνάμεων στην περιοχή.
Η Γάζα είναι μια λωρίδα γης μόλις 360 τ.χλμ. που κατοικείται από 1.400.000 ανθρώπους, από τους οποίους τα 2/3 είναι πρόσφυγες. Οι συνθήκες μετά την επικράτηση στην περιοχή της οργάνωσης Χαμάς, έγιναν πραγματικά εξοντωτικές με σκοπό την υποταγή του πληθυσμού στις απαιτήσεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ και καθώς του συνεργαζόμενου μαζί τους προέδρου της Παλαιστινιακήs'Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.
Το 2001 ουσιαστικά ξεκινά ο αποκλεισμός, όπου γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικός, με αποτέλεσμα να στερεί από τους κάτοικους της Γάζας όλα τα βασικά αγαθά όπως νερό, τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρισμό και φάρμακα σε συνδυασμό με την τρομοκρατία του σιωνιστικού κράτους.
Μέσα από την διεθνή αδιαφορία και την συνένοχη σιωπή, το Ισραηλιτικό κράτος απολαμβάνει την επιβράβευση των αμερικανών και την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επιβραβεύει το Ισραήλ παρά την άρνησή του να συμμορφωθεί ακόμη και στην ίδια τους τη νομιμότητα.
Έτσι, οι σιωνιστές επιβάλουν την νόμιμη τρομοκρατική τους απειλή στην Γάζα, χαρακτηρίζοντας την ως «εχθρικό μόρφωμα», με το Ισραήλ να είναι ο επεκτατικός μηχανισμός και σημείο αστυνόμευσης της περιοχής των αγγλοαμερικάνων και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Το κυπριακό κράτος -ως πιστό σκυλί- εξυπηρετεί από την ίδρυση του τα συμφέροντα το πατρώνων του- αγγλοαμερικανών, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα των πολιτικοοικονομικώντους συμφερόντων.
Πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω στο παρελθόν, θυμόμαστε τις διευκολύνσεις που παραχώρησαν στους αγγλοαμερικανούς την περίοδο του πόλεμου στον κόλπο, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και τηλεπικοινωνίες, διευκολύνοντας ουσιαστικά την προετοιμασία και συντήρηση της επέμβασης στο Ιράκ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα να θυμηθούμε και το αντί «ιμπεριαλιστικό» Ακελ που «διαδήλωνε» ενάντια στον πόλεμο, ενώ την ίδια στιγμή ως προεδρεύον της δημοκρατίας και γενικός γραμματέας του Ακελ υπόγραφε τις διευκολύνσεις προς τους αγγλοαμερικάνους, δηλώνοντας ότι δεσμεύονται με συνθήκες μαζί τους.
Σήμερα ως πρόεδρος της δημοκρατίας, υπογράφει με τους ευρωπαίους εταίρους του τον αποκλεισμό, τη πείνα και τον αφανισμό εκατομμυρίων αμάχων.
Ο αποκλεισμός του λιμανιού της Τρίπολης από συμμαχικά πλοία ,τα οποία έδρευαν στα λιμάνια της κυπριακής δημοκρατίας, η χρήση των αεροδρομίων για μεταφορά στρατιωτικού και προσωπικού υλικού προς τον αποκλεισμένο Λίβανο, ο βομβαρδισμός του 1986 της Λιβύης και η χρήση των αεροδρομίων ως ορμητήριο βομβαρδισμού.
Το 1991 οι διευκολύνσεις στην πρώτη επέμβαση στον πόλεμο του κόλπου, όπως και στην επέμβαση στο Αφγανιστάν και να μην ξεχνάμε και την συμετοχή του κυπριακού κράτους στην μεταφορά αιχμαλώτων πολέμου με το αεροπλάνο φάντασμα της ΣΙΑ στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο.
Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε τον ρόλο των κυρίαρχων Βρετανικών βάσεων στο νησί, αφού σ όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που αναφέραμε, η συμμετοχή των Βρετανικών στρατευμάτων κατοχής έπαιξε σημαντικό ρόλο ενός διαμετακομιστικού σταθμού, διοίκησης, ανεφοδιασμού και πληροφόρησης σε όλες τις επεμβάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έτσι, για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε η τυφλή υπακοή του κυπριακού κράτους προς τους Άγγλους «προστάτες» του, οι οποίοι χρησιμοποιούν το έδαφος της «Ανεξάρτητης» Κυπριακής δημοκρατίας ανεξέλεγκτα και όποτε αυτοί το θελήσουνε, αφού δεσμεύονται με τις συμφωνίες Ζυρίχης / Λονδίνου.
Οι διαχειριστές τις εξουσίας -είτε προέρχονται από δεξιά είτε από αριστερά- εξυπηρετούν πάντα τα ίδια πλανητικά συμφέροντα συμμαχώντας στην παγκόσμια εκμετάλλευση.

Το κυπριακό ευρωπαϊκό κράτος ήταν και είναι συνένοχο στις σφαγές της Γάζας, του Ιράκ, της Λιβύης, του Αφγανιστάν και στον Λίβανο
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Υ.Γ. Εδώ και λίγο καιρό ήρθαμε σε επικοινωνία με σύντροφους από την Μέση Ανατολή με σκοπό την δημιουργία Αναρχικού Δικτύου Μέσης Ανατολής. Λόγο των εξελίξεων στην Γάζα φτιάχτηκε το παρακάτω φόρουμ – http://www.mean.forumotion.com/

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Ο αριθμός των Παλαιστινίων θυμάτων είναι τόσο υψηλός σε σύγκριση με προηγούμενες Ισραηλινές επιθέσεις, 385 σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1750 τραυματίστηκαν (αυτοί οι αριθμοί ίσχυαν στις 31 του Δεκέμβρη).
Η πλειοψηφία των Αραβικών μαζών παρατηρεί μόνο τι συμβαίνει, με πολλή προσβολή και θυμό, αυτό οφείλεται κυρίως στη γενική ατμόσφαιρα φόβου και της περιθωριοποίησης τους που συντηρείτε δυνατά από τις κυρίαρχες ελίτ.
Μόνο μια μικρή μειονότητα από πολιτικά ενεργά άτομα παίρνουν μέρος σε διαμαρτυρίες στους δρόμους.
Αυτοί κυρίως είναι Ισλαμιστές ακτιβιστές. Αυτό μπορεί να κατανοηθεί με δύο τρόπους: η Χαμάς, που διοικεί την λωρίδα της Γάζας, είναι Παλαιστινιακή διακλάδωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της μεγαλύτερης Ισλαμικής οργάνωσης που έχει επιρροή στις μεγαλύτερες Ισλαμικές Χώρες, συνήθως με παράνομο τρόπο.
Από την άλλη, το ότι η Αριστερά στις Αραβικές χώρες έχει αλλάξει βαθύτατα από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης : μεγάλο μέρος της άλλαξε από τις παραδοσιακές ρεφορμιστικές πολιτικές των Σταλινικών κομμάτων, για να αγκαλιάσει τις νέο-φιλελεύθερες πολιτικές από την επικρατούσα τάση της παγκοσμιοποίησης, αλλά κράτησε τις ίδιες παλιές τακτικές : ψάχνοντας για συμβιβασμούς με τις κυρίαρχες ελίτ, ή προωθούν μια «δημοκρατική» αλλαγή, βασισμένη κυρίως πάνω σε νέο-φιλελευθεριστικές πολιτικές, αποδεχόμενοι την επέμβαση των Αμερικάνων, ή γενικά της Δύσης, σαν ενά κύριο τρόπο να επιβάλουν τέτοιες «αλλαγές».
Για να είμαστε δίκαιοι υπάρχει μια τάση που δημιουργεί κάποιες επιρροές Τροτσκισμού και. ,σε μικρότερο βαθμό, Αναρχισμού, αλλά αυτές οι νέες τάσεις είναι πολύ αδύναμες και ελιτίστικες και έχουν έλλειψη οποιασδήποτε σημαντικής παρουσίας ή επιρροής στις ρίζες του κινήματος των μαζών.
Στην πραγματικότητα, οι Αραβικές μάζες αφέθηκαν στη προπαγάνδα των Ισλαμιστών.
Οι Φιλελεύθεροι και η πλειοψηφία των πρώην αριστεριστών διανοούμενων, διαλεγμένοι για να υποστηρίξουν τις πολιτικές των προ-Αμερικάνικων «μετριοπαθών» κυβερνήσεων, καθώς αυτοί οι αριστεριστές, που θεωρούν τους εαυτούς τους αντί-ιμπεριαλιστές, λειτούργησαν σαν απλοί υποστηριχτές της Χαμάς και της Χιεσμπολλαχ, απέτυχαν να εξολοθρεύσουν τους εαυτούς τους από αυτούς τους Ισλαμιστές, ή ακόμα περισσότερο, απέτυχαν να προβάλλουν μια πραγματική δημοκρατική και προοδευτική προσέγγιση και κατανόηση του τρέχοντος πολέμου.
Είναι ξεκάθαρο ότι, παρά τις υποσχέσεις της Χαμάς που αποδίδονται στα Ισλαμικά θρησκευτικά μαθήματα, οχί στα γεγονότα, οι Ισραηλινοί απολαμβάνουν το πάνω χέρι και το ότι οι δυνάμεις τους με την αποφασιστικότητα τους, επιβάλλουν όσο περισσότερες απώλειες και ζημιές μπορούν στο υπόλοιπο μισό εκατομμύριο φτωχών κατοίκων της γάζας, μπορούν να νικήσουν την αντίσταση στη γάζα.
Προ-Αμερικάνικα πολιτεύματα, όπως Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να κάνουν την αποστολή των Ισραηλινινών δυνάμεων όσο πιο εύκολη γίνεται, για παράδειγμα το Αιγυπτιακό πολίτευμα κρατά τα περάσματα των Αιγυπτιακών συνόρων με τη λωρίδα της Γάζας κλειστά στη ανθρωπιστική βοήθεια, για να κρατούν τους ανθρώπους της Γάζας αντιμέτωπους με τη πείνα, το σκοτάδι και τον κρύο καιρό, που μπορεί να αδυνατίσει την αντίσταση και να δημιουργήσει μίσος ενάντια στην ηγεσία της Χαμάς.
Αυτές οι διεφθαρμένες δικτατορίες γίνανε σήμερα σύμβολα του «μοντερνισμού» από νέο-φιλελεύθερους σαν τον αφέντη : τη διοίκηση Μπούς και τον πρώτο σύμμαχο στη περιοχή : Ισραήλ, οι χασάπηδες της γάζας, αυτό αποδειχτικέ να είναι η καλύτερη προπαγάνδα των Ισλαμιστών αποδεχούμενοι αυτές τις μέρες.
Φυσικά, οι Ισλαμιστές φονταμενταλιστές δεν έχουν πραγματικές δημοκρατικές λύσεις για την κρίση, ή ακόμα για τα προβλήματα του πόλεμου κατά της πείνας ή της κοινωνικής ανισότητας, άλλα χάρις στην αδυναμία της αριστεράς εδώ, και της αόριστης κατανόησης, και του προτεινομένου εναλλαχτικού τους, για αυτά τα προβλήματα χάρις στη δυνατή επιρροή του Σταλινισμού και ρεφορμισμού, αυτοί οι Ισλαμιστές είναι τώρα στη πρώτη γραμμή εναντία στην Αμερική – υποστήριξαν την Ισραιλινή επιθετικότητα.
Αυτό δηλώνει τη σημαντικότητα της οργάνωσης αναρχικής προπαγάνδας και δραστηριοτήτων, όπου μπορεί, με λέξεις και πράξεις, να επιδείξει ένα ελευθεριακό εναλλακτικό λόγο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και φονταμενταλισμό.
Μαζεν Καμαλμαζ (Σύντροφος από Παλαιστίνη)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=963751

informa είπε...

ΆΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣΣκοπός της επιστολής είναι να εκφράσω την οργή μου λόγω της κατακριτέας στάσης αρκετών μελών του ΑΚΕΛ, της ΕΔΟΝ και της Προοδευτικής στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/01 κατά του πολέμου στην Παλαιστίνη. Δεκατέσσερις οργανώσεις εκτός του ΑΚΕΛ είχαμε συμφωνήσει να υπογράψουμε κοινή διακήρυξη και ξεχωριστό κάλεσμα για την πορεία (το οποίο δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες). Η διακήρυξη περιείχε και αιτήματα προς την κυβέρνηση Χριστόφια όσο αφορά το Παλαιστινιακό. Έτσι και το Σάββατο κατεβήκαμε ως μπλοκ το οποίο είχε συμφωνήσει με την διακήρυξη. Εκεί η περιφρούρηση της Προοδευτικής και της ΕΔΟΝ αντιδημοκρατικά διάσπασε το μπλοκ μας, κρατώντας μέλη της ΑΔΑ (Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών), μέλη της ΑΝ.Α.ΤΡΟΠΗΣ ( πρωτοβουλία Κυπρίων φοιτητών)και ανένταχτους μακριά από την υπόλοιπη πορεία και τους επιτέθηκε φραστικά και σωματικά καθόλη την διάρκεια της πορείας όπως δείχνουν και τα αποδεικτικά βίντεο. Στο τέλος δεν επέτρεψε στο κομμάτι αυτό να συνεχίσει προς την Ισραηλινή πρεσβεία. Η αφορμή ήτανε πανό και κείμενα τα οποία ασκούσαν κριτική στο ΑΚΕΛ στο θέμα του Παλαιστινιακού.

Αν δεν κάνω λάθος ο σκοπός της διαδήλωσης ήταν η αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Την στιγμή που τα άτομα της περιφρούρησης μας επιτίθονταν εμείς φωνάζαμε «πεθαίνουνε άνθρωποι, πεθαίνουνε παιδιά πρέπει να διαδηλώσουμε όλοι μαζί να δείξουμε την αντίθεσή μας» Τα άτομα της περιφρούρησης απέδειξαν ότι βρίσκονταν εκεί για να διασπάσουν το μπλοκ μας και όχι για να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Δεν έλαβαν υπόψη ότι και εμείς ήμασταν εκεί κατά του πόλεμου. Όταν προσπαθήσαμε να τους πούμε τα πιο πάνω, μας απαντούσαν «σιωπάτε προδότες, θα σας διώξουμε». Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι κάποια άτομα μας είπανε «εδώ είναι ΧΟΥΝΤΑ και δεν μπορείτε να μιλάτε».

Επειδή δεν παρελάσαμε με το ΑΚΕΛ η περιφρούρηση μας απομόνωσε, έσκισε το πανό της ΑΔΑ, πέταξε τα φυλλάδια τους, έβριζαν και εκφόβιζαν ακόμα και παιδιά, αποκαλώντας τους βλάκες και ηλίθιους. Το γεγονός ότι άτομα από αυτούς ήταν περίπου πενήντα ετών και έβριζαν ανήλικους αποδεικνύει το επίπεδο τους. Μετά τις πρώτες επιθέσεις πολλοί διαδηλωτές φώναξαν ένα σύνθημα το οποίο ενόχλησε διάφορους Ακελικούς. «Ίδια είναι τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά» Ή τα παιδιά αυτά έχουν δίκαιο ή εσείς κύριοι δεν είστε αριστεροί. Πώς είναι δυνατόν κάποιες ομάδες με διαφορετικές γνώμες, οι οποίες παρευρίσκονται στην διαδήλωση για τον ίδιο σκοπό να αντιμετωπίζονται με βρίσιμο και ξύλο; Οι αρχές που προτάσσει το ΑΚΕΛ όπως η ισότητα, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα κτλ έγιναν θρύψαλα. Φάνηκε η απόλυτη, δογματική και καθόλου δημοκρατική πλευρά του ΑΚΕΛ

Η ΕΔΟΝ αποχωρώντας έδιωχνε τα άτομα που βρισκόμασταν εκεί φωνάζοντας άκρως ρατσιστικά συνθήματα, καθόλου χαρακτηριστικό της αριστεράς. Αντιθέτως η αποτρόπαια συμπεριφορά των συγκεκριμένων αυτών ατόμων του ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ και Προοδευτικής αποτελούν μεγάλη ντροπή και πλήγμα για την αριστερά της Κύπρου. Η συμπεριφορά που αντιμετωπίσαμε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δημοκρατική πόσο μάλλον αριστερή.

Μέλη του ΑΚΕΛ εξέφρασαν την άποψη ότι ο λόγος που προέβηκαν σ αυτές τις πράξεις ήταν ο φόβος ότι εμείς θα προκαλούσαμε επεισόδια. Με πιο δικαίωμα μας ταμπελώνετε βάσει της δικής σας εσφαλμένης κρίσης; Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε σκοπός να προκληθούν επεισόδια. Αντιθέτως τα άτομα της περιφρούρησης προβοκατόρικα προκάλεσαν βία και ένταση. Αντίφαση βεβαίως αποτελεί το γεγονός ότι είπανε στα μέλη ΑΔΑ εάν θέλουν να προχωρήσουν προς την πρεσβεία να αφήσουν το πανό τους.

Κάποια στιγμή ένας από αυτούς στράφηκε προς το μέρος μου και με ρώτησε «Τι είσαι εσύ; Έπρεπε να ντρέπεσαι.» Προς απάντηση σας κύριε στις προεδρικές του 2008 υποστήριξα τον πρόεδρο Χριστόφια, οποίος δεν είναι σίγουρο αν θα εκλεγόταν αν δεν υπήρχε η καθοριστικής σημασίας συμβολή πολλών ατόμων και ομάδων εκτός του ΑΚΕΛ που θεωρώντας ιστορικής και κρίσιμης σημασίας για το Κυπριακό ζήτημα στιγμή ψήφισαν τον πρόεδρο Χριστόφια, όπως επίσης και προπαγάνδισαν στους χώρους της αριστεράς προσπαθώντας να πείσουν τους υπόλοιπους γι αυτό. Και εκεί που με την υποψηφιότητα και εκλογή του Χριστόφια η αριστερή κριτική κατά του ΑΚΕΛ έγινε πιο μετριοπαθής, τα γεγονότα του Σαββάτου εξαγρίωσαν και το πιο μετριοπαθές άτομο. Αμφίβολο είναι αν μετά την αντιμετώπιση που είχαμε από τον χώρο του ΑΚΕΛ θα επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε ότι αυτά πραγματοποιήθηκαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας η οποία αδιαφόρησε μπροστά στα γεγονότα ενώ αν γινότανε το αντίθετο θα συλλαμβάνονταν πολλά άτομα από εμάς. Το ΑΚΕΛ οφείλει μια συγγνώμη προς τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση καθώς και να αναλάβει να συμμαζέψει τους τραμπούκους του που προκάλεσαν την ένταση.

Εν πάση περιπτώσει, πάω να κρύψω το εκλογικό μου βιβλιάριο και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το βρω στις επόμενες εκλογές.Μυρτώ Αχνιώτη

Ανατροπή είπε...

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣΣε μια μαζική και εντυπωσιακή για τα δεδομένα της Κύπρου πορεία, πάνω από 2 χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στη επίθεση του ισραηλινού τρομο-κράτους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό.

Δυστυχώς η πορεία σημαδεύτηκε από τη φασιστική συμπεριφορά των μελών της περιφρούρησης του ΑΚΕΛ, της ΕΔΟΝ και της Προοδευτικής οι οποίοι επιτέθηκαν απρόκλητα σε μας, σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και ανένταχτους απομονώνοντας μας και κρατώντας μας μακριά από τη υπόλοιπη πορεία.

Μας στέρησαν το δικαίωμα να διαδηλώσουμε ενώ ήταν γνωστό ότι θα συμμετείχαμε μαζί με άλλες οργανώσεις σε κοινό μπλοκ.

Συγκεκριμένα δεκατέσσερις οργανώσεις εκτός του ΑΚΕΛ είχαμε συμφωνήσει να υπογράψουμε κοινή διακήρυξη και ξεχωριστό κάλεσμα για την πορεία (το οποίο δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες).Όταν όμως φτάσαμε στη πλατεία Ελευθερίας για να πορευτούμε προς τη ισραηλινή πρεσβεία, η περιφρούρηση διέσπασε το μπλοκ με το πρόσχημα ότι κατεβήκαμε με σκοπό να δημιουργήσουμε επεισόδια!

Η πραγματικότητα είναι φυσικά ότι δεν μπορούσαν να ανεχτούν τη παρουσία μας με πανό και κείμενα που ασκούσαν κριτική στη κυβέρνηση για το παλαιστινιακό ζήτημα, (μαζί με τους «ευρωπαίους εταίρους της» δεν αναγνωρίζει την εκλεγμένη κυβέρνηση των Παλαιστίνιων και στηρίζει τον αποκλεισμό της Γάζας που κοστίζει τις ζωές σε χιλιάδες Παλαιστινίους, γυναίκες και μικρά παιδιά) έτσι πήραν εντολές να διαλύσουν το πιο μαχητικό κομμάτι του μπλοκ. Μας επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας μαζί με ασφαλίτες(!),έσκισαν πανό και προκηρύξεις, και μας πήραν τις σημαίες κτυπώντας με απίστευτη αγριότητα όσους τόλμησαν να αντισταθούν ή να απαντήσουν στις προκλήσεις τους με καθαρά πολιτικά συνθήματα. Χαρακτηριστικό ότι έριξαν κάτω έναν διαδηλωτή και τον κτυπούσαν 10 άτομα!

Στο τέλος δεν μας επέτρεψαν να πορευτούμε προς την Ισραηλινή πρεσβεία, αναγκάζοντας μας να αποχωρήσουμε ενώ ακολούθως δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση από τη αστυνομία όπου προσήγαγαν ένα άτομο με ανυπόστατες κατηγορίες.

Προφανώς, για το ΑΚΕΛ περιφρούρηση μίας πορείας δεν είναι η προστασία της από τις δυνάμεις καταστολής και των πολιτικών της αιτημάτων, ούτε και ο στόχος να φτάσει στον προορισμό της. Για το ΑΚΕΛ, περιφρούρηση μίας πορείας σημαίνει το να αποκλείει διαδηλωτές από αυτήν, σε συνεργασία με την ασφάλεια και μάλιστα με τραμπούκικο τρόπο. Γιατί άλλωστε το ΑΚΕΛ να περιφρουρήσει την πορεία του από τις δυνάμεις καταστολής, αφού δεν αποτελεί κίνδυνο απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική; Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι 2 λεπτά μετά την άφιξη του μπλοκ τους στην ισραηλινή πρεσβεία αποχώρησαν, ενώ οι παλαιστινιακές οργανώσεις μαζί με οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς παρέμειναν στο χώρο, για να καταδικάσουν έμπρακτα το ισραηλινό κράτος που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό.

Εδώ μπαίνει και ζήτημα αλληλεγγύης, στο οποίο δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για οργανώσεις που κινούνται στον αντικαπιταλιστικό χώρο, καθώς προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι υπήρχε ανοχή και αδιαφορία μπροστά στη επίθεση που δεχόμασταν, τη στιγμή που έπρεπε να διασφαλιστεί το κοινό μπλοκ και η ενότητα των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, όπως άλλωστε είχαμε συμφωνήσει βάση και της κοινής διακήρυξης.

Η επίθεση που δεχθήκαμε από τη περιφρούρηση της καθεστωτικής αριστεράς δεν είναι τυχαία και καθόλου άσχετη με τη πολιτική συγκυρία. Σε μια περίοδο όπου η υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση υλοποιεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε εκπαίδευση(ιδιωτικά πανεπιστήμια, εντατικοποίηση και πειθάρχηση σπουδών, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με βάση τις ανάγκες της αγοράς, υιοθέτηση όλων των αντιεκπαιδευτικών οδηγιών της ΕΕ και της Μπολόνια ) και εργασία(επένδυση των αποθεμάτων του ΤΚΑ, αύξηση εισφοράς εργαζομένων), ο αντικαπιταλιστικός χώρος που συγκρούεται με αυτές τις πολιτικές, αποκτά μια δυναμική και μπαίνει στο στόχαστρο της κρατικής εξουσίας. Η κυβέρνηση θωρακίζει το αστικό κράτος και ενισχύει τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς επιχειρώντας να τρομοκρατήσει και να περιθωριοποιήσει με πρακτικές εκφοβισμού όπως η στοχοποίηση πολιτικών χώρων, παρακολουθήσεις κοινωνικών αγωνιστών και χώρων, καθημερινές προσαγωγές και αβάσιμες κατηγορίες, εφαρμόζοντας μια σκληρή πολιτική καταστολής. Κάθε επιλογή αντίστασης που αρνείται τη διαμεσολάβηση από τους θεσμούς χειραγώγησης και δεν απολογείται στην κρατική νομιμότητα βαφτίζεται τρομοκρατία. Κι ενώ ακροδεξιές ομάδες δρουν ανενόχλητες κτυπώντας μετανάστες, το κράτος ψάχνει τον «εχθρό» στα πρόσωπα των αγωνιστών του αντικαπιταλιστικού χώρου.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται μεθοδευμένα και αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ. Και εντείνονται όσο δεν υπάρχει μαζική αντίδραση ενάντια στη κρατική καταστολή.

Ο αντικαπιταλιστικός χώρος θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές του, θα απαντήσει μαχητικά μέσα από μαζικές μορφές και διαδικασίες σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, που προέρχεται κυρίως από την κρατική βία.

Καταδικάζουμε και δε θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση, το χτύπημα, τις απειλές και τη συκοφάντηση αγωνιστών, ευρύτερα του αντικαπιταλιστικού δυναμικού.

Όχι μόνον δεν τρομοκρατούμαστε, αλλά θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα μας

Καλούμε όλες τις συνιστώσες του χώρου αλλά και τον κάθε ανυπότακτο άνθρωπο, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την τραμπουκική επίθεση και να συστρατευτούν στον αγώνα ενάντια στη κυρίαρχη πολιτική.

Μόνο οι ανυποχώρητοι, συλλογικοί κι ανεξάρτητοι αγώνες, των εργαζομένων και της νεολαίας μπορούν να φέρουν πραγματικές αλλαγές και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΑΝεξάρτητηΑριστερήΤΡΟΠΗ

Πρωτοβουλία Κυπρίων Φοιτητών