FORUM

FORUM
Island Anarchy

8/12/08

Πορεία στην Ελληνική πρεσβεία ενάντια στην κρατική καταστολή και την δολοφονία του Αλεξη (8/12)



Σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση/πορεία από την Πλατεία Ελευθερίας προς την Ελληνική πρεσβεία από σύντροφους και συντρόφισσες. Φωνάχτηκαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και του κράτους και μοιράστηκε το παραπάνω κείμενο. 100 περίπου μέτρα πρίν από την πρεσβεία στήθηκε διμοιρία και μπροστά ενα συρματόμπλεγμα. Σε κάποια φάση κάποιοι σύντροφοι πέρασαν πάνω από το συρματόμπλεγμα ενώ τους απώθησαν μπάτσοι (μυστικοί και μη) με σπρωξήματα και χτυπήματα με γκλόμπ. Ένας σύντροφος κτυπήθηκε στο κεφάλι από το γκλόμπ αλλά είναι μια χαρά ενω συλλήφθηκε μαζί με έναν άλλο. Η πορεία συνέχισε ως την πύλη Πάφου όπου βρίσκονταν οι 2 συλληφθέντες και απετήθηκε η άμεση απελευθέρωσή τους. Μπροστά μας αυτή την φορά 2 διμοιρίες και πολλοί μυστικοί. Η κυκλοφορία ολόκληρου του δρόμου διακόπηκε για πάνω από μία ώρα. Όταν αποχωρήσαμε από το τμήμα αφέθηκαν ελεύθεροι οι σύντροφοι ενώ κατηγορήθηκαν για εξύβριση αστυνομικών, επίθεση αστυνομικών, οχλαγωγία, αντίσταση σύλληψης κ.α.



3 σχόλια:

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ είπε...

Δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν νωρίς το απόγευμα, έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και νεαρών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το θάνατο του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου, στην Αθήνα από σφαίρα αστυνομικού.



Σαράντα έως πενήντα νεαροί αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν απέναντι από το κτήριο της Πρεσβείας, επιτιθέμενοι με πέτρες και βρίζοντας αστυνομικούς και δημοσιογράφους.
Στην περιοχή αναπτύχθηκε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, η οποία έκλεισε την πρόσβαση προς το κτήριο με συρματόπλεγμα, ενώ η Πρεσβεία φρουρείται και από αστυνομικούς με αντιδιαδηλωτική εξάρτυση. Η Αστυνομία συνέλαβε δύο διαδηλωτές και τους μετέφερε στον Αστυνομικό Σταθμό Πύλης Πάφου, όπου κατευθύνθηκαν στη συνέχεια και οι υπόλοιποι διαδηλωτές αντιδρώντας στη σύλληψη των δύο προσώπων.

Οι νεαροί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πύλη Πάφου και ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες σύντροφοί τους, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Γύρω στις 5 το απόγευμα και ενώ άρχισαν να διαλύονται, οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για εξύβριση και αντίσταση κατά της αστυνομίας για να κλητευθούν αργότερα.



Εν τω μεταξύ, συμπλοκές και αψιμαχίες μαθητών με αστυνομικούς ξέσπασαν το πρωί, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας μαθητών του Λυκείων της Πάφου για το θάνατο του 15χρονου μαθητή. Τα επεισόδια άρχισαν όταν μαθητής Λυκείου της Πάφου επιχείρησε να αποκόψει την τροχαία κίνηση στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον θέσουν υπό κράτηση. Η ενέργεια της Αστυνομίας εξόργισε τους άλλους μαθητές οι οποίοι κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον των Αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια των διαπληκτισμών, η Αστυνομία συνέλαβε και δεύτερο μαθητή. Την ίδια στιγμή στην πύλη της Αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου εμφανίστηκαν αστυνομικοί με αντιδιαδηλωτικές εξαρτήσεις με αποτέλεσμα να ενταθεί περαιτέρω η ατμόσφαιρα και κάποιοι μαθητές να πετάξουν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον τους από τα οποία σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Κώστα Σωτηρίου τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Ομάδες μαθητών συνέχισαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας μέχρις ότου η Αστυνομία πριν από λίγο άφησε ελεύθερους τους συμμαθητές τους.




ΔΕΝ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ!!!!!!!!!

ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!ΨΕΥΤΕΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Gamot t shiston tous. Etsi n i mpatsi pezoun tous vilous kamnoun tes katigories tous je meta vouroun i ipolipi sta dikatiria.

Na sponsaroume ouli gia ta e3oda dikigorous ktl. an kanonisete tpt varte t sto bloger!!!

Ανώνυμος είπε...

είδα κάποιες φάτσες,στις φωτό... γιατί δεν μπόρεσα να έρθω στην διαδήλωση, αναγνώρισα μερικά "φιλαράκια" μας. Έχε χάρη που εδώ είναι Κύπρος και σε παρακολουθούν και στο χέσιμο. R.I.P. Alex!