FORUM

FORUM
Island Anarchy

19/3/09

Κινητοποιήσεις για την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τους μπάτσους που βασάνησαν 2 φοιτητές τον Δεκέμβρη του 2005


Την Παρασκευή η ώρα 11:30 το πρωί, καλέστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωση των αστυνομικών που βασάνησαν 2 φοιτητές τον Δεκέμβρη του 2005. Μαζεύτηκαν γύρω στα 150 άτομα έξω από τα δικαστήρια και για 1μιση ώρα σφυρούσαν σφυρίχτρες, φωνάχτηκαν κάποια συνθήματα και μαζεύτηκαν υπογραφές. Υπήρχε ένταση και θυμός από όλους. Για τέτοια ώρα και ημέρα ήταν αρκετός ο κόσμος.
Αποφασίστηκε να γίνει νέα εκδήλωση έξω από τα δικαστήρια, με περισσότερο κόσμο, την Δευτέρα, η ώρα 13:00



----------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή έξω από τα δικαστήρια, καλέστηκε ανοικτή συνέλευση, το Σάββατο 21/3, η ώρα 18:00 στα καλά καθούμενα. για να συζητηθούν περαιτέρο κινητοποιήσεις. Μαζεύτηκε πολλύς κόσμος(γύρω στα 200 άτομα) και έτσι η συζήτηση μεταφέρθηκε στα σκαλιά Φανερωμένης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία προς τον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού, κλείστηκαν κεντρικές οδικές αρτηρίες, πολλής παλμός και συνθήματα.

Αποφασίστηκαν:

1 - Δευτέρα και Πέμπτη η ώρα 12:30, φασαρία έξω από τα δικαστήρια

2 - Τρίτη 24/3/09 και ώρα 18.00 οργάνωση συναυλίας και ενημέρωσης στο πάρκινγκ του ΟΧΙ στη Λευκωσία. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 17.30 και συμβολική πορεία προς το χώρο της συναυλίας.

3 - Σαββάτο 28/3/09 και ώρα 11.00 συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο της πόλης.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επείγον!
Συνελήφθει ένα άτομο για επίθεση με μπογιές στα δικαστήρια! Κρατείται στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού(τέλος της Μακαρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: