FORUM

FORUM
Island Anarchy

17/12/08

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την Πέμπτη 18/12/08 και ώρα 7.00μμ πορεία από την Πλατεία Ελευθερίας προς την Ελληνική Πρεσβεία.

Η απόφαση πάρθηκε σε ανταπόκριση του καλέσματος που έκαναν τα συντονιστικά των καταλήψεων στην Ελλάδα προς όλα τα κινήματα για πανευρωπαϊκή κινητοποίηση την Πέμπτη στις 18/12 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες σε αλληλεγγύη με το ελληνικό φοιτητικό και εργατικό κίνημα ενάντια στην απανταχού αστυνομική βία και την τρομοκρατία.

Μαζί με την κρατική καταστολή που δέχονται σε καθημερινή βάση οι διαδηλωτές ήρθε να προστεθεί και η απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου για την περιβόητη υπόθεση "ζαρντινιέρας", του άγριου ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου πριν 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση ουσιαστικά επιβεβαιώνει πόσο «τυφλή» είναι η δικαιοσύνη. Η απόφαση για καταδίκη των αστυνομικών με ποινές εξαγοράσιμες με 5 ευρώ την ημέρα (!), ουσιαστικά σημαίνει ότι οι αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και συνεχίζουν να υπηρετούν κανονικά στις υπηρεσίες τους.

Εδώ στην Κύπρο αναμένεται ακόμα η απόφαση ξυλοδαρμού των δύο Κυπρίων φοιτητών Παπαπέτρου και Νικολάου από άνδρες της ΜΜΑΔ το 2006.

Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος στην πορεία:
Για να εκφράσουμε την οργή μας για την ψυχρή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Σε αλληλεγγύη με το κίνημα εργαζομένων και νεολαίας στην Ελλάδα ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών στην Ελλάδα, ανάμεσά τους βρίσκονται και Κύπριοι.





Ανταπόκριση: http://agrammata.wordpress.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή σε αλληλεγγύη με την ελληνική εξέγερση, Λευκωσία 18/12/2008
Η πορεία αποφασίστηκε σε εκδήλωση της Εργατικής Δημοκρατίας για την ελληνική εξέγερση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου παρευρέθηκαν άτομα που την ευρύτερη εξωκοινοβουλευτική αριστερά τζιαι τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η βασική ιδέα ήταν η θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα των συντονιστικών των καταλήψεων στην Ελλάδα για πανευρωπαϊκή κινητοποίηση έξω που τες ελληνικές πρεσβείες. Η διοργάνωση έγινεν μέσω ες εμ ες.

Είσιεν γύρω στα 80 άτομα, οι παραπάνω που τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά τζιαι που την Εργατική Δημοκρατία τζιαι την Νεολαία ενάντια στον εθνικισμό τζιαι την Θύρα 9. εμοιραστήκαν 4 φυλλάδια τζιαι μια μπροσούρα. “Η εξέγερση της νεολαίας δείχνει το μέλλον της Κύπρου. Δεν θα αργήσει να έρθει και η δική μας σειρά.” “Εσείς που έχετε χρήματα να φοβάστε, να φοβάστε όλο και πιο πολύ. Γιατί ότι πιο πολύ φοβάστε, αυτό αναπότρεπτα θα συμβεί.”“Παντού ο καπιταλισμός σπέρνει φτώχεια και το κράτος καταστέλλει. Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Ας οργανωθούμε παντού στον κόσμο για να φτιάξουμε μια κοινωνία βασισμένη στην ελευθερία και την κοινωνική και οικονομική ισότητα”. Τούτην τη φορά άρεσεν μου παραπάνω που την προηγούμενη. Εν είσιειν καθόλου σεξιστικά συνθήματα, το μίσος για την αστυνομία εν ήταν τόσο τυφλό (ίσως να έγινεν ο διαχωρισμός του ανθρώπου που την στολή;) τζιαι η πορεία αν τζιαι πιο μιτσιά είσιεν έντονο ζωντανό παλμό. Η αστυνομία επιχειρήσεν να την καθοδηγήσει με 3 αστυνομικές τζιαι μιαν πολιτική μοτόρα αλλά τελικά εμπήκαν οι αναρχικοί μπροστά τζιαι ακολουθήθηκεν άλλο δρομολόγιο με τους μπάτσους να ακολουθούν διακριτικά τζιαι που κάποιαν απόσταση. Ούλλοι οι δρόμοι έξω που την πρεσβεία ήταν αποκλεισμένοι με αστυνομικά οδοφράγματα. Οπόταν έγινε μια μικρή στάση, τζιαι μετά εσυνεχίστηκεν προς την Μακαρίου τζιαι την Λήδρας. Καθόλην την διάρκεια της διαδρομής, πολλοί τοίχοι εστολιστήκαν με την φιγούρα τζιαι το όνομα του Αλέξη σε στένσιλ τζιαι ούλλες οι τράπεζες σπρέη που έγραφεν “κλέφτες”, φωθκιά δαμέ” κτλ. Στο Υπουργείο Οικονομικών εγράφτηκεν “ο εχθρός είναι εδώ” στου Σιακόλα της Λήδρας “φωτιά στα αφεντικά” τζιαι “προσεχώς εξέγερση” τζιαι στην ΕΛΔΥΚ “έξω όλοι οι στρατοί”. Εν είσιεν μυστικούς αστυνομικούς στην πορεία τούτη τη φορά, είσιεν όμως θκιο ανθρωπολόγους που εφωτογραφίζαν τα συνθήματα τζιαι εδημιουργήθηκεν προσωρινά ένταση. Ένας φρουρός τράπεζας που εδοκίμασεν να εμποδίσει τα σπρέη εκουντήθηκεν που διαδηλωτές. Επόμενο ραντεβού το Σάββατο στην Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 15.00 – 20.00. Η ώρα 17.00 έσιει ποδηλατορεία ενάντια στον καταναλωτισμό ενώ στην Πλατεία Ελευθερίας θα έσιει μουσική.

ΠΟυ τα Νεκατώματα: http://nekatomata.blogspot.com/