FORUM

FORUM
Island Anarchy

30/9/09

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στις 25/9/09 ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας αστυνομοκρατείτο από πέραν των 250 μελών της δύναμης με σκοπό τις συλλήψεις «παράνομων» μεταναστών.

Επιχειρήσεις «σκούπα», έλεγχοι, ξύλο και τρομοκρατία από μπάτσους, αστυνομική βαρβαρότητα, σπάσιμο εισόδων, βιασμοί από εργοδότες και όχι μόνο, καθημερινός εξευτελισμός στο χώρο εργασίας, καθημερινός εξευτελισμός και ξυλοδαρμοί από ξενοφοβικούς, ρατσιστές και φασίστες, καθημερινός εξευτελισμός από αρχές και ιδιώτες. Αυτά περιλαμβάνει η ρουτίνα χιλιάδων μεταναστών/τριών που έρχονται στην Κύπρο αλλά και σε όλη την Ευρώπη με στόχο μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους/ες και τις οικογένειές τους.

Τα τελευταία γεγονότα απέδειξαν περίτρανα πόσο αρμονικά λειτουργούν μεταξύ τους οι εξουσιαστικοί θεσμοί. Για μήνες τώρα, αλλά κυρίως την εβδομάδα πριν από την επιχείρηση «σκούπα», τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης πρόβαλλαν συνεχώς πως «έχει καταντήσει γκέτο η Παλιά Λευκωσία» και πως «οι κάτοικοι απαιτούν περισσότερη αστυνόμευση». Καθημερινά παρέλαυναν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κάθε λογής «υπεύθυνοι» και «αρμόδιοι» να μας διαβεβαιώσουν πως θα ληφθούν μέτρα. Η δήμαρχος της Λευκωσίας, Ελένη Μαύρου, με δηλώσεις της και εμφανίσεις της στα ΜΜΕ ζητούσε περισσότερη αστυνόμευση της εντός των τειχών πόλης και δικαιολογούσε τα αισθήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας των Κυπρίων ως «αποτέλεσμα της όλης συμπεριφοράς των μεταναστών», οι οποίοι «δείχνουν να μην σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί». Η κα Μαύρου δεν βλέπει τα χάλια του δήμου της, εξαιτίας του οποίου οι κάτοικοι της εντός των τειχών πόλης ζουν μες στη βρωμιά και τη δυσωδία από τα σκουπίδια, αλλά έφταιξαν οι μετανάστες για το ότι η παλιά πόλη έχει εγκαταλειφθεί παντελώς. Κανείς από αυτούς τους κυρίους/κυρίες δεν έχει προφανώς περπατήσει κάποια νύκτα στην Παλιά Λευκωσία για να διαπιστώσει πως τα λόγια περί «γκέτο» είναι όλα ψέματα. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί ότι την εικόνα της παραδοσιακής Λευκωσίας είναι τα πολύβουα και φωταγωγημένα κλαμπ που την καταστρέφουν και όχι οι μετανάστες που έχουν δώσει κυριολεκτικά ζωή στην παλιά πόλη, η οποία έχει εγκαταλειφθεί και περιφρονηθεί από όλους τους «αρμοδίους».

Εκεί ακριβώς εμφανίζεται και η αστυνομία, ως «απομηχανής θεός», που θα «σώσει» τους κατοίκους από το «μένος» των λαθρομεταναστών. Με αυτό τον τρόπο η αστυνομία «δικαιολογεί» τον εξουσιαστικό και καταπιεστικό της ρόλο μέσα στην κοινωνία και παράλληλα το κράτος παρουσιάζεται ως «λυτρωτής» των κατοίκων.

Παράλληλα, μέσα σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, γινόμαστε μάρτυρες μιας περαιτέρω ενοχοποίησης των μεταναστών χωρίς χαρτιά και των προσφύγων, οι οποίοι αποκαλούνται ως «λαθρομετανάστες» . Τα ΜΜΕ δείχνουν να είναι πιο «ανεκτικά» με τους νόμιμους μετανάστες κι επιλέγουν να μην αναγνωρίζουν ότι όταν ένας άνθρωπος προσφυγοποιείται και εκτοπίζεται από τον τόπο του επειδή διώκεται πολιτικά ή λόγω ενός πολέμου ή λόγω της φτώχιας είναι πιθανόν να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει νόμιμες διαδικασίες για να μεταβεί σε μία άλλη χώρα. Είναι μήπως εγκληματίας αυτός ο άνθρωπος, που, παρεμπιπτόντως, θα δώσει ότι έχει και δεν έχει στους μαφιόζους του trafficking για να φτάσει στην Ευρώπη; Επίσης, κανείς δεν αναγνωρίζει ότι στην Κύπρο η παραμονή των περισσότερων μεταναστών χωρίς χαρτιά οφείλεται στο ίδιο το κράτος και τις πολιτικές του, που μεταχειρίζονται τους μετανάστες ως σκλάβους με «ημερομηνία λήξης» και όχι ως ανθρώπους με δικαιώματα και ευκαιρίες. Δυστυχώς, ως εγκληματίες παρουσιάζονται αυτοί οι άνθρωποι τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τους εκπροσώπους του κράτους (βλ. δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκά Λουκά, για την πρόσφατη επιχείρηση «σκούπα», η οποία, σύμφωνα με τον κ. Λουκά, σκοπό είχε «την πάταξη της εγκληματικότητας»).

Έτσι, τα συνήθη θύματα αυτής της κοινωνίας, βρέθηκαν πρόσφατα «ένοχα» για ένα ακόμα «έγκλημα»: στην έλλειψη στεγαστικής πολιτικής, είναι αναγκασμένοι να διαμένουν και οι ίδιοι/ες και οι οικογένειές τους στις τρώγλες που οι Κύπριοι ιδιοκτήτες τους νοικιάζουν έναντι αδρής αμοιβής. Και για αυτό τους το «έγκλημα» η ετυμηγορία του κράτους είναι να παραμείνουν χωρίς καθόλου στέγη πάνω από τα κεφάλια τους. Όσο απάνθρωπες είναι οι επιχειρήσεις «σκούπα», άλλο τόσο απάνθρωπη είναι και η εισήγηση που συζητείται στη βουλή και που διαφημίζεται από τον κ. Λουκά για να θεσπιστεί νόμος που να μην επιτρέπει σε ιδιοκτήτες να ενοικιάζουν υποστατικά σε μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα μείνουν; Στο δρόμο; Αυτή η εισήγηση μάλιστα παρουσιάζεται ως «δίκαιη», επειδή φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες και στους ιδιοκτήτες. Σε τελική όμως ανάλυση πάλι τους μετανάστες και τους πρόσφυγες πλήττει.

Από τη στιγμή που σιωπούμε μπροστά στο σύστημα της παγκόσμιας εξαθλίωσης, πρέπει να δεχτούμε και τις συνέπειές του που δεν είναι άλλες από την προσφυγιά και την μετανάστευση από τον λεγόμενο «τρίτο κόσμο» στον «πρώτο» κόσμο. Σ’ αυτόν τον κόσμο της εξαθλίωσης, της φτώχιας και της πείνας, της καταπίεσης, των επιχειρήσεων «σκούπα», της ανισότητας και της ανελευθερίας, εμείς δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε απέναντί του. Δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους δέχονται την στυγνή σωματική και κάθε είδους βία από τους εξουσιαστές και τα αφεντικά. Δεν μπορούμε παρά να καταργήσουμε τις όποιες προκαταλήψεις έχουμε και να πολεμήσουμε για το δίκαιο των καταπιεζομένων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σεπτέμβρης 2009
Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ