FORUM

FORUM
Island Anarchy

21/5/09

Αντικαπιταλιστική παρέμβαση στα Mc Donalds της Λήδρας


Αντικαπιταλιστική παρέμβαση στα Mc Donalds της Λήδρας

Το Σάββατο 23/5/2009.

Προσυγκέντρωσηη ώρα 16:00 στην Π.Φανερωμένης (Μανώλη)

                

      

 

Οι πολυεθνικές καταστρέφουν την υγεία μας τζιαί το περιβάλλον τζιαί εκμεταλλεύκουνται εργάτες τζιαί παιδιά με την δική μας συμμετοχή τζιαί συνενοχή (ταχεία εξυπηρέτηση + κεφάλαιο = χαμηλή ποιότητα + ανθρώπινη τζιαί παιδική εκμετάλλευση + οικολογική καταστροφή => η δική μας συμμετοχή).
Μποϊκοτάζ τωρά.

Τα McDonald’s, μια που τις μιαλλύττερες εταιρίες fast food σε ούλλο τον κόσμο, όπως τζιαί άλλες τόσες αλυσίδες ταχείας εξυπηρέτησης (Starbucks, KFC, Burger King κ.τ.λ.), εκμεταλλεύκουνταί μας καθημερινά, φκάλλοντας τα κέρδη τους εις βάρος ούλλων μας, είτε είμαστε καταναλωτές τους είτε όι. Τα παρακάτω εν ενδεικτικά τούντης κατάστασης. 

Καταρχάς, ας πιάσουμε το θέμα της ποιότητας του «φαγιού» που σερβίρεται σε έτσι τόπους. Το «φαΐ» των McDonald’s εν ψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, άλας, ζάχαρη, συντηρητικά, συνθετικές βαφές τζιαί αρωματικές ουσίες, ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, φυτικές ίνες τζιαί ιχνοστοιχεία εν πολλά χαμηλή (αν υπάρχει τζιαί καθόλου). Παράλληλα, τα παραπάνω «κρέατα» τζιαί «φυτικά» προϊόντα που χρησιμοποιούν εν μεταλλαγμένα, δηλαδή γενετικά τροποποιημένα. Οι διάφορες βιομηχανίες έχουν επέμβει στο DNA των «ζώων» που εκτρέφονται προς κατανάλωση για τούντες εταιρείες, με σκοπό την αύξηση των κερδών τους τζιαι με αποτέλεσμα τούντα «ζώα» να μεν θυμίζουν σε τίποτε τα ζώα που ξέρουμε: εν έχουν πόδκια, κόκκαλα, τρίχωμα, ουρά, ή αυτιά τζιαι η κκελέ τους εν στο μέγεθος μαππούας του ττένις. Ακόμα, τα «φαγιά» που σεβίρουν, όι μόνο εν προτηανισμένα, αλλά τηανίζουνται τζιαί μέσα σε λάδι που ετηανιστήκαν προηγουμένως άλλα τόσα πράματα. Ως αποτέλεσμα, αυξάνονται για τους καταναλωτές τούτων των «τροφών» οι πιθανότητες για παρουσίαση καρκίνου του εντέρου και του μαστού, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τζιαί άλλων ασθενειών. Τα McDonald’s σε καμιά περίπτωση εν σερβίρουν υγιεινό φαΐ, παρόλο που στες διαφημίσεις τους διατυμπανίζουν πως τάχα το «φαΐ» τους εν πολλά θρεπτικό τζιαί υγιεινό. Για να μπορούν τα McDonald’s να πουλούν «φαΐ» σε χαμηλές τιμές τζιαί ταυτόχρονα να φκάλουν τα κέρδη που έχουν, εν λογικό ότι το κόστος παράγωγης εν μειωμένο, με αποτέλεσμα, την χαμηλή ποιότητα του φαγιού που σερβίρουν τζιαί τις πιο πάνω επιπτώσεις να βαραίνουν τους καταναλωτές. 

Oι επιπτώσεις όμως που την λειτουργία εταιρειών όπως τα McDonald’s εν βαραίνουν μόνο τους καταναλωτές τους, αλλά ούλλους τους κάτοικους τούντου πλανήτη, εξαιτίας τζιαί της οικολογικής καταστροφής που προκαλούν. Οι πολυεθνικές εταιρίες fast food, εν πρωταγωνιστές στην καταστροφή του περιβάλλοντος με πάρα πολλούς τρόπους. Τεράστιες εκτάσεις τροπικών δασών, οι πνεύμονες της Γης, κόφκουνται καθημερινά για να γινούν εκτάσεις για καλλιέργεια σιτηρών, τα οποία χρησιμοποιούνται ως τροφές των ζώων στις φάρμες. Παράλληλα, προωθώντας την κατανάλωση κρέατος, συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, αφού οι αγελάδες που εκτρέφουνται για να καλυφτούν οι ανάγκες της αγοράς παράγουν τεράστιες ποσότητες μεθανίου, ένα που τα κύρια αέρια που εν υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ακόμα, τα McDonald’s τζιαί οι υπόλοιπες πολυεθνικές εταιρίες fast food παράγουν ασύλληπτες ποσότητες σκουπιθκιών που πλαστικό, χαρτόνι τζιαί πολυεστέρα, αφού παράγουν εκατομμύρια κιλά περιττών συσκευασιών μιας χρήσης.

Τα McDonald’s εκμεταλλέυκουνται σε καθημερινή βάση σιλλιάες αθρώπους ανά την υφήλιο. 10χρονα μωρά δουλεύκουν σε εργοστάσια στην Κίνα τζιαί το Χονγκ Κονγκ 14-15 ώρες την ημέρα σε συνθήκες δουλείας, χωρίς καμιά ελευθερία κινήσεων τζιαί με μισθό 20-30 σεντς την ώρα, για να φτιάχνουν τα παιχνιδούθκια των happy meals, με τα οποία σσιαίρουνται τα δικά μας μωρά, τα οποία βομβαρδίζονται συνεχώς με διαφημίσεις τζιαί άλλα τεχνάσματα (όπως χυδαίοι κλόουν και παιχνιδότοποι αμφιβόλου ασφαλείας), κάμνοντάς τους βασικά πλύση εγκεφάλου για το πόσο «καλά» εν τα burgers. Οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια των McDonald’s πληρώνουνται μισθούς πείνας, εργάζονται χωρίς συμβάσεις εργασίας τζιαί εν δικαιούνται να οργανωθούν σε συντεχνίες. Παράλληλα, οι πολυεθνικές εταιρείες απομυζούν την εργασία αγροτών σε «τρίτες χώρες», οι οποίοι εργάζονται επίσης με όρους δουλείας για την παραγωγή σιτηρών που χρησιμοποιούνται ως τροφή για τα ζώα που εκτρέφονται για την βιομηχανία κρέατος και παραγόντων του. Τα McDonald’s επίσης ένει εν μέρει υπεύθυνα για τον υποσιτισμό εκατομμύρια αθρώπων, αφού, για να παραχθεί ένας τόνος κρέατος τζιαί υποπροϊόντων του απαιτούνται εφτά τόνοι σιτηρών, οι οποίοι εννά εμπορούσαν να θρέψουν ένα σωρό κόσμο. 

Αν κάμουμε τον λοαρκασμό, κάθε burger τζιαί happy meal που καταναλώνουμε αποτελείται που: 1) τον κόπο τζιαι την στέρηση ελευθερίας των μωρών της Ασίας, 2) τον κόπο των εργατών γης του «τρίτου κόσμου», 3) την απομύζηση των εργαζομένων στα εστιατόρια τζιαι 4) μεταλλαγμένο τζιαί άθλιας ποιότητας κρέας. Η σούμα ένει η ακόλουθη: όσο καταναλώνουμε τζίνα που μας σερβίρουν οι πολυεθνικές συμβάλλουμε στην (οικολογική, μεταξύ άλλων) καταστροφή του πλανήτη, στον θάνατο αθώων, ανάμεσά τους τζιαι μωρά, που την πείνα τζιαι στην στέρηση της ελευθερίας τζιαι της αξιοπρεπούς διαβίωσης άλλων τόσων αθώων, ανάμεσά τους τζιαι μωρά τζιαι πάλε. Η εξίσωση εν ισχύει μόνο για τα McDonald’s, αλλά τζιαί για ούλλες τις πολυεθνικές fast food τζιαί όι μόνο. Δαμέ εν τζιαί η ουσία ολόκληρου του συστήματος του καπιταλισμού: η εκμετάλλευση που άθρωπο σε άθρωπο με σκοπό να πλουτίζουν μερικοί τζιαί να εξαθλιώνουνται ούλλοι οι υπόλοιποι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, διαιωνίζοντας τες σχέσεις εξουσίας μεταξύ των αθρώπων. 

ΚΑΜΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΖΙΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΡΑΣΣΙΕΣ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 

Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

An kamo etsi prama to shirotero ine na kliso to katastima kai na dimiourgiso provmima ston ipallilo pou ivre doulia.Etsi praman en kamno.Ida dokimanter gia ta mcdonalds kai efriksa.Genikos en troo amerikanika.Os tziame omos.An thelete na ktipisete to provlima na pate ameriki.
Btw ta ,mcdonalds tin periodo tis krisis ekaman iperkerdi.Kai meta laloun sou afksisi tou karkinou...

anonymoys είπε...

ε τζιαι με το ίδιο σκεπτικό ρε φίλε να με κάμνουμε τιποτε αντικαπιταλιστικό επειδή αν ππέσει ο καπιταλισμός εννά κλείσουν οι εταιρίες. το πποιντ ενει να καταλαβει ο κοσμος ποσο καταστροφικα εν τα McDonalds τζιαι να μεν τα τρωει. δηλαδη στην αμερικη εν θα χασουν τη δουλεια τους οι υπαλλήλοι που λαλεις να παμε τζιαμε? εννεν τα αμερικανικα το προβλημα ρε φιλε, εν ουλλες οι πολυεθνικες τζιαι ας προερχονται που οποια χωρα που θελουν.

Ανώνυμος είπε...

χαλάλι τους κουμπάρε, για ένα Μακ Τσιύκε που το Μαχτόνας σκοτώνω πλάσμα

hecate είπε...

ε, αφού εν θέλεις να ρισκάρεις το κλείσιμο καταστήματος McDonalds, τότε να τα τρώεις τζιόλας, γιατί αν δεν τα τρώεις, πάλε κινδυνεύει με κλείσιμο. Εν τούτη η λογική, δλδ? Τζιαι αφού εσύ ξέρεις πόσο χτιτζιό εν τα mcdonalds τζιαι εν τα τρώεις, εν νομίζεις ότι έχουν ούλοι δικαίωμα να ξέρουν το μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν σε τόσους πολλούς τομείς για να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να τα τρων?

hecate είπε...

Εν νομίζεις ότι εν λίο μεγάλο τίμημα έναντι του να μεν χάσει ένας υπάλληλος (που εν ήδη εξαθλιωμένος) την (μίζερη) δουλειά του?

Ανώνυμος είπε...

χαλάλι τους ο πλανητης ούλλος α..

Ανώνυμος είπε...

Xalali tous jie sy. Trweis skata jie..your loving it!

αναμνησία είπε...

http://anamnisia.blogspot.com/2009/05/mcdonald-macattack.html

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ..
ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΡΙΜΕ...
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ;
Η ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ;

Ανώνυμος είπε...

Mila pio ka8ara, den katalavainoume ti paei na pei ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΡΙΜΕ...
???

oarfostisarfissou είπε...

Oi glwsses tzie oi dialektoi en apla kodikoi epoikinonias tzie tipote pio pera...Eto ekatalavete ti grafei to keimeno 8elete ji'ellinika stin ka8areuousa? O3a arxaia ellinika? Stin kypro giati en milate ellinika jie milate kyprika re? E8ixtikete tziolas syxismenoi, komple3ikoi.