FORUM

FORUM
Island Anarchy

5/5/08

Ποδηλατοπορεία - Critical Mass

Το Σάββατο στις 10 του Μάϊ η ώρα 17:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε ποδηλατοπορεία στο κέντρο της Λευκωσίας ενάντια στα σχέδια εγκοπής δέντρων για την ανάπλαση των δρόμων και πλατείων στην Λευκωσία(Διαγόρου, Κυριάκου Μάτση, Πλατεία Ελευθερίας κλπ).(το κείμενο που μοιράστηκε στη πορεία)

Σύντομη Ανακοίνωση της Α.Δ.Α.

Το κόψιμο των δέντρων (Διαγόρου, Kennedy, Κ. Μάτση κ.λ.π.) και η ανάπλαση της Πλ. Ελευθερίας, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και σίγουρα δεν προσωποποιείτε (βλ. Ε. Μαύρου). Είναι αποτέλεσμα των συγκεντρωτικών εξουσιών -πολιτικών και οικονομικών.

Η πολεοδομία εφαρμόζετε στα μέτρα της τεχνοκρατίας και την εξυπηρέτηση του Κεφαλαίου, οι δρόμοι δεν είναι πλέον χώρος κοινωνικοποίησης και οι ανθρώπινες ανάγκες μεταφράζονται σε οικονομικές. Πολυκατοικίες φυτρώνουν καθημερινά για να στεγάσουν ως επι το πλείστον επιχειρήσεις. Η περιοχή του κέντρου σφίζει από κίνηση και καυσαέριο. Εμπορικά κέντρα και διαφημιστικές πινακίδες μας βομβαρδίζουν με πλάστές ανάγκες. Η επιτήρηση καλλιεργά τον φόβο για τις σύγχρονες πόλεις τύπου «Big Brother».

...Εν κατακλείδι, η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στις πόλεις είναι σκληρή και άχρωμη και γι’ αυτό:

Στηρίζουμε τους τοπικούς αγώνες των κατοίκων της Λευκωσίας, που εκφράζονται μέσα από τις συλλογικότητες «Άγρυπνοι Εντός των Τειχών» και «Σώστε τα δέντρα της Λευκωσίας».

Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια των πολιτών για αυτοοργάνωση και αντίσταση μέσα από αντιιεραρχικές πρωτοβουλίες.

Προτείνουμε την δημιουργία αμεσοδημοκρατικών λαϊκών συνελεύσεων τα οποία θα παρεμβαίνουν στα τοπικά ζητήματα. Κοινοτικές δομές όπως (συνελεύσεις γειτονιάς, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, κοινωνικά κέντρα κ.τ.λ.) που μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικές πιέσεις στις τοπικές αρχές και να αποκτήσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Τέτοιες μορφές κινητοποίησης σε επίπεδο βάσης μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά, να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να κατανοήσουν ότι τα προβλήματά τους είναι κοινά κι έχουν τις ρίζες τους σε όλο το πολιτικό-οικονομικό σύστημα.

Να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους!

Ο δρόμος προς την καθολική αποκέντρωση και την ριζοσπαστική αναδημιουργία της κοινωνίας, από τα κάτω προς τα πάνω, βρίσκεται στον δρόμο της εξέγερσης, της συνεχούς αντίστασης στο κράτος και τον καπιταλισμό.

ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Αυτόνομη Δράση Αντιεξουσιαστών

www.adakiprus.blogspot.com / adakiprus@hotmail.com

Υ.Γ. Ανοικτό λαϊκό κάλεσμα / συζήτηση για το θέμα των δέντρων και της ανάπλασης, όπως και προεκτάσεις του ζητήματος. Απόψε το Σάββατο στις 8μμ (μετά την ποδηλατοπορεία) στην είσοδο-προαύλιο του δημοτικού σχολείου Φανερωμένης.

- Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα "Σώστε τα Δέντρα της Λευκωσίας" στο facebook: "save Nicosia's trees"
- Email της ομάδας του Critical mass Κύπρου: criticalmass-cy@hotmail.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο ρε παιδιά συνεχίστε την καλή δουλειά. Χαιρετίσματα από Θεσσαλονίκη.

Critical mass είπε...

Ανταπόκριση:
Γύρω στα 100 άτομα με ποδήλατα, skateboards και πατίνια.
Συμμετείχαν και μέλη της ποδηλατοκίνησης.

Δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για το τι είναι το critical mass και γιατί διαδηλώναμε τη ημέρα εκείνη. Αναρτήθηκαν 3 πανό (στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Διαγόρου και στην Κυριάκου Μάτση) και κολλήθηκαν χαρτόνια πάνω σε δέντρα με διάφορα συνθήματα κατά του κοψίματός τους.
Φωνάχτηκαν και αρκετά συνθήματα.

Τερματίσαμε στην στοα Αισχύλου όπου η ομάδα "Αγρυπνοι εντός των τειχών" πραγματοποιούσε φωτογραφική εκδήλωση για την ζωή στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Γενικά ήταν επιτυχία και δόσαμε το μήνυμα σε όσους τύχαινε να περνάνε απ'τον δρόμο μας.

Ανώνυμος είπε...

Halim Sekken Anti-Allah!

Ανώνυμος είπε...

"Halim Sekken Anti-Allah!"

που σημαίνει??